Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

Maltepe Belediyesi Eski Yöneticilerine Terörün Finansmanından Hapis Cezası

Güncel (ÖM) - Önce memleket Gazetesi | 19.01.2026 - 20:26, Güncelleme: 19.01.2026 - 20:26 3492 kez okundu.
 

Maltepe Belediyesi Eski Yöneticilerine Terörün Finansmanından Hapis Cezası

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, DHKP/C’nin finansmanına ilişkin davada Maltepe Belediyesi eski başkan yardımcıları ve birim müdürlerine 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Ataşehir, Maltepe, Sarıyer ve Şişli belediyelerinin DHKP/C terör örgütünü finanse ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame doğrultusunda açılan davada karar, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı. Mahkeme, DHKP/C’nin merkez komitesinin talimatıyla 2014 yılında İKOM (İhtiyaç Komitesi) adı altında bir yapılanma oluşturduğu ve bu yapı üzerinden belediyeler aracılığıyla örgüte maddi kaynak sağlandığı iddialarını değerlendirdi. Maltepe Belediyesi Eski Yöneticilerine Hapis Karar duruşmasında mahkeme; Maltepe Belediyesi eski başkan yardımcıları Sinan Çetiz, Haydar Battal ve Melih Morsünbül ile Maltepe Belediyesi eski müdürü Zafer Eskiköy’ü, “terörizmin finansmanı” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm etti. Diğer Belediyelere İlişkin Kararlar Aynı davada, eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Mahmut Serdar Kızılay hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Necati Demirci, Muhittin Yetimler, Kaya Emir Dönmez, Kalender Özdemir, İsmail Yalnız ve İsmail Erdem ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Emir Sarıgül’e 1 Yıl 13 Ay Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül, “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 1 yıl 13 ay hapis cezası aldı. Aynı suçtan Orhan Beğenmiş, Mehrali Seçme, Erdoğan Yıldız ve Abdurrahman Emin de cezalandırıldı. Beraat ve Tahliyeler Sanıklardan Abdullah Der, Deniz Kutlu, Hatice Yazlık ve Haydar Özgül hakkında beraat kararı verildi. Tutuklu sanıklar Kalender Özdemir ve İsmail Erdem ise karar duruşmasında tahliye edildi. Mahkeme kararının ardından dosyanın istinaf sürecine taşınabileceği öğrenildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, DHKP/C’nin finansmanına ilişkin davada Maltepe Belediyesi eski başkan yardımcıları ve birim müdürlerine 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Ataşehir, Maltepe, Sarıyer ve Şişli belediyelerinin DHKP/C terör örgütünü finanse ettiği iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame doğrultusunda açılan davada karar, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açıklandı.

Mahkeme, DHKP/C’nin merkez komitesinin talimatıyla 2014 yılında İKOM (İhtiyaç Komitesi) adı altında bir yapılanma oluşturduğu ve bu yapı üzerinden belediyeler aracılığıyla örgüte maddi kaynak sağlandığı iddialarını değerlendirdi.

Maltepe Belediyesi Eski Yöneticilerine Hapis

Karar duruşmasında mahkeme; Maltepe Belediyesi eski başkan yardımcıları Sinan Çetiz, Haydar Battal ve Melih Morsünbül ile Maltepe Belediyesi eski müdürü Zafer Eskiköy’ü, “terörizmin finansmanı” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm etti.

Diğer Belediyelere İlişkin Kararlar

Aynı davada, eski Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Mahmut Serdar Kızılay hakkında 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Eski Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Necati Demirci, Muhittin Yetimler, Kaya Emir Dönmez, Kalender Özdemir, İsmail Yalnız ve İsmail Erdem ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Emir Sarıgül’e 1 Yıl 13 Ay

Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül, “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 1 yıl 13 ay hapis cezası aldı. Aynı suçtan Orhan Beğenmiş, Mehrali Seçme, Erdoğan Yıldız ve Abdurrahman Emin de cezalandırıldı.

Beraat ve Tahliyeler

Sanıklardan Abdullah Der, Deniz Kutlu, Hatice Yazlık ve Haydar Özgül hakkında beraat kararı verildi. Tutuklu sanıklar Kalender Özdemir ve İsmail Erdem ise karar duruşmasında tahliye edildi.

Mahkeme kararının ardından dosyanın istinaf sürecine taşınabileceği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve oncememleket.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.