Beşçeşmeler’de masa ve sandalyeler toplandı: Yaya yollarına işgal denetimi
Beşçeşmeler’de masa ve sandalyeler toplandı: Yaya yollarına işgal denetimi
Maltepe’de Beşçeşmeler Meydanı ve çevresindeki sokaklarda geçişi engelleyen masa, sandalye ve eşyalar kaldırıldı. Belediye ekiplerinin çalışmasıyla İmam Ali ve Kuyu Sokak başta olmak üzere bölgedeki yaya güzergâhları açıldı.
Maltepe’nin tarihi buluşma noktalarından Beşçeşmeler’de, ortak kullanım alanlarını kapatan uygulamalara yönelik denetim gerçekleştirildi. Meydan ve çevresindeki sokaklarda yayaların hareketini zorlaştıran eşyalar belediye ekipleri tarafından toplandı.
Masa ve sandalyeler kaldırıldı
Çalışmada işletmelerin önünde bulunan ve kamusal alanlara taşan masa, sandalye ve diğer eşyalar kaldırıldı. İmam Ali Sokak, Kuyu Sokak ve meydana bağlanan güzergâhlardaki geçiş engellerine müdahale edildi.
Bölgedeki çalışmaya Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yanında Temizlik İşleri Müdürlüğü de katıldı. Eşyaların kaldırılmasının ardından sokaklarda temizlik yapılarak alanlar yeniden yaya kullanımına açıldı.
Ortak alanların kullanımına dikkat çekildi
Maltepe Belediyesi, denetimin kamusal alanların herkes tarafından kullanılabilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini bildirdi. Açıklamada yaya güvenliğinin korunması ve ortak alanların kişisel kullanımla kapatılmasının önlenmesi üzerinde duruldu.
Belediye yetkilileri, esnaf ve vatandaşlardan kullanım kurallarına uymalarını isteyerek denetimlerin sürdürüleceğini belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


