Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

Sağanak İstanbul’u vurdu: Binlerce ihbar, yüzlerce su baskını

Genel (ÖM) - Önce Memleket Gazetesi | 15.10.2026 - 07:35, Güncelleme: 15.10.2026 - 07:35 513 kez okundu.
 

Sağanak İstanbul’u vurdu: Binlerce ihbar, yüzlerce su baskını

Sağanakta AFAD ve 112’ye 2 bin 518 ihbar ulaştı. 47 mahsur kalma bildirimi yapılırken, müdahale ekipleri kent genelinde çalışmalarını sürdürdü.
İstanbul’da 14 Ekim’de etkili olan şiddetli sağanak, kent genelinde su baskınlarına ve ulaşımda aksamalara yol açtı. İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre, saat 06.00 ile 20.00 arasında AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 2 bin 518 ihbar ulaştı. İhbar kayıtlarında 1.277 su baskını, 15 heyelan ve 47 mahsur kalma olayı yer aldı. Ayrıca 13 ağaç devrilmesi ve iki çatı uçması bildirildi. Su baskınlarıyla ilgili kayıtlarda 808 konut ve 280 iş yeri de bulunuyor. Bu rakamlar ihbar kayıtlarını yansıtıyor; her birinin hasar tespiti veya bağımsız doğrulaması anlamına gelmiyor. Yağışın en yoğun ölçüldüğü nokta Beykoz-Ömerli oldu. Burada metrekareye 193,84 kilogram yağış düştü. Arnavutköy’de 125,9, Sarıyer-İTÜ Maslak’ta 124,72, Çatalca’da 75,2 kilogram ölçüldü. Kartal’da metrekareye 14,3, Bakırköy’de ise 6,8 kilogram yağış kaydedildi. İBB, sahada 8 bin 392 personel ile 2 bin 246 araç ve iş makinesinin görev yaptığını, kendi ekiplerine ulaşan 1.901 ihbara müdahale edildiğini açıkladı. Valilik verileriyle İBB’nin açıkladığı ihbar sayısı farklı kurumların kayıtlarını kapsıyor. Yağışla bağlantılı iki ölüm de bildirildi. Fatih’te 14 yaşındaki bir çocuk su birikintisinde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Sarıyer’in Ayazağa Mahallesi’nde su birikintisinde düşerek yaralanan 34 yaşındaki kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul’da 15 Ekim günü yüz yüze eğitime ara verildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle iki tekerlekli araçların trafiğe çıkışı da ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
Sağanakta AFAD ve 112’ye 2 bin 518 ihbar ulaştı. 47 mahsur kalma bildirimi yapılırken, müdahale ekipleri kent genelinde çalışmalarını sürdürdü.

İstanbul’da 14 Ekim’de etkili olan şiddetli sağanak, kent genelinde su baskınlarına ve ulaşımda aksamalara yol açtı. İ stanbul Valiliği’nin açıklamasına göre, saat 06.00 ile 20.00 arasında AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 2 bin 518 ihbar ulaştı.

İhbar kayıtlarında 1.277 su baskını, 15 heyelan ve 47 mahsur kalma olayı yer aldı. Ayrıca 13 ağaç devrilmesi ve iki çatı uçması bildirildi. Su baskınlarıyla ilgili kayıtlarda 808 konut ve 280 iş yeri de bulunuyor. Bu rakamlar ihbar kayıtlarını yansıtıyor; her birinin hasar tespiti veya bağımsız doğrulaması anlamına gelmiyor.

Yağışın en yoğun ölçüldüğü nokta Beykoz-Ömerli oldu. Burada metrekareye 193,84 kilogram yağış düştü. Arnavutköy’de 125,9, Sarıyer-İTÜ Maslak’ta 124,72, Çatalca’da 75,2 kilogram ölçüldü. Kartal’da metrekareye 14,3, Bakırköy’de ise 6,8 kilogram yağış kaydedildi.

İBB, sahada 8 bin 392 personel ile 2 bin 246 araç ve iş makinesinin görev yaptığını, kendi ekiplerine ulaşan 1.901 ihbara müdahale edildiğini açıkladı. Valilik verileriyle İBB’nin açıkladığı ihbar sayısı farklı kurumların kayıtlarını kapsıyor.

Yağışla bağlantılı iki ölüm de bildirildi. Fatih’te 14 yaşındaki bir çocuk su birikintisinde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Sarıyer’in Ayazağa Mahallesi’nde su birikintisinde düşerek yaralanan 34 yaşındaki kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul’da 15 Ekim günü yüz yüze eğitime ara verildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle iki tekerlekli araçların trafiğe çıkışı da ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.