Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

Hürmüz Boğazı'nda tanker vuruldu: Gemide yangın çıktı

Dünya (ÖM) - Önce Memleket Gazetesi | 11.10.2026 - 11:01, Güncelleme: 11.10.2026 - 11:05 419 kez okundu.
 

Hürmüz Boğazı'nda tanker vuruldu: Gemide yangın çıktı

Dünya petrol taşımacılığının kritik geçiş noktalarından Hürmüz Boğazı'nda bir tanker, kimliği belirlenemeyen mühimmatın hedefi oldu. İngiltere Deniz Ticaret Operasyonları Kurumu, saldırının ardından gemide yangın çıktığını, mürettebatın ise güvende olduğunu açıkladı.
DÜNYA – ÖNCE MEMLEKET | 11 EKİM 2026 Hürmüz Boğazı'nda deniz ticaretinin güvenliğini ilgilendiren yeni bir saldırı meydana geldi. İngiltere Deniz Ticaret Operasyonları Kurumu (UKMTO), boğazdan çıkış yapan bir tankerin kimliği belirlenemeyen mühimmatla vurulduğunu bildirdi. Kuruma ulaşan ihbarın 10 Ekim'de Türkiye saatiyle yaklaşık 22.20'de geminin kaptanı tarafından yapıldığı belirtildi. Tankerin sol tarafından isabet aldı UKMTO'nun açıklamasına göre tanker, iskele tarafından isabet aldı. Saldırı sonucunda gemide yangın çıktı. İlk bilgilere göre mürettebat güvende. Ancak gemide meydana gelen hasarın boyutu ve saldırının çevresel etkileri henüz açıklanmadı. Saldırının kaynağı belirsiz Tankere isabet eden mühimmatın türü ve saldırının sorumluluğu konusunda kesinleşmiş bir tespit paylaşılmadı. Hürmüz Boğazı, küresel petrol ve doğal gaz taşımacılığı açısından stratejik öneme sahip. Bölgede yaşanan güvenlik olayları, deniz taşımacılığı şirketleri ve enerji piyasaları tarafından yakından izleniyor. Deniz trafiğinde güvenlik endişesi Saldırıya ilişkin teknik incelemeler sürerken tanker trafiğinin güvenliğine yönelik endişeler yeniden gündeme geldi. Olayın gemi taşımacılığına ve enerji fiyatlarına etkisi, bölgedeki gelişmeler ve denizcilik otoritelerinin açıklamalarıyla netleşecek.
Dünya petrol taşımacılığının kritik geçiş noktalarından Hürmüz Boğazı'nda bir tanker, kimliği belirlenemeyen mühimmatın hedefi oldu. İngiltere Deniz Ticaret Operasyonları Kurumu, saldırının ardından gemide yangın çıktığını, mürettebatın ise güvende olduğunu açıkladı.

DÜNYA – ÖNCE MEMLEKET | 11 EKİM 2026

Hürmüz Boğazı'nda deniz ticaretinin güvenliğini ilgilendiren yeni bir saldırı meydana geldi. İngiltere Deniz Ticaret Operasyonları Kurumu (UKMTO), boğazdan çıkış yapan bir tankerin kimliği belirlenemeyen mühimmatla vurulduğunu bildirdi. Kuruma ulaşan ihbarın 10 Ekim'de Türkiye saatiyle yaklaşık 22.20'de geminin kaptanı tarafından yapıldığı belirtildi.

Tankerin sol tarafından isabet aldı

UKMTO'nun açıklamasına göre tanker, iskele tarafından isabet aldı. Saldırı sonucunda gemide yangın çıktı. İlk bilgilere göre mürettebat güvende. Ancak gemide meydana gelen hasarın boyutu ve saldırının çevresel etkileri henüz açıklanmadı.

Saldırının kaynağı belirsiz

Tankere isabet eden mühimmatın türü ve saldırının sorumluluğu konusunda kesinleşmiş bir tespit paylaşılmadı. Hürmüz Boğazı, küresel petrol ve doğal gaz taşımacılığı açısından stratejik öneme sahip. Bölgede yaşanan güvenlik olayları, deniz taşımacılığı şirketleri ve enerji piyasaları tarafından yakından izleniyor.

Deniz trafiğinde güvenlik endişesi

Saldırıya ilişkin teknik incelemeler sürerken tanker trafiğinin güvenliğine yönelik endişeler yeniden gündeme geldi. Olayın gemi taşımacılığına ve enerji fiyatlarına etkisi, bölgedeki gelişmeler ve denizcilik otoritelerinin açıklamalarıyla netleşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.