Soma’daki maden göçüğü soruşturmasında 9 kişi tutuklandı
Soma’daki maden göçüğü soruşturmasında 9 kişi tutuklandı
1 Ekim’de meydana gelen göçükte beş işçinin yaşamını yitirmesinin ardından yürütülen soruşturmada, aralarında maden şirketinin genel müdürünün de bulunduğu dokuz şüpheli tutuklandı.
Manisa’nın Soma ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen göçüğe ilişkin soruşturmada dokuz şüpheli tutuklandı. 1 Ekim’de yaşanan olayda göçük altında kalan yedi işçiden ikisi kurtarıldı; beş işçi ise hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, savcılık işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, aralarında işletmenin genel müdürünün de bulunduğu dokuz kişinin tutuklanmasına karar verdi.
Olayın ardından başlatılan adli soruşturma, göçüğün nasıl meydana geldiğinin ve iş güvenliği yükümlülüklerinin yerine getirilip getirilmediğinin belirlenmesini amaçlıyor. Soruşturmanın bu aşamasında tutuklama kararı verilmiş olması, şüpheliler hakkındaki suçlamaların kesinleştiği anlamına gelmiyor. Olayın teknik yönü, bilirkişi incelemeleri ve toplanacak diğer delillerle değerlendirilecek.
Göçükte yaşamını yitiren beş işçinin ölüm nedenleri ile kurtarılan çalışanların ifadelerinin de dosyada yer alması bekleniyor. Maden sahasındaki çalışma koşulları, denetim kayıtları, işletme prosedürleri ve olay öncesindeki uyarıların bulunup bulunmadığı soruşturmanın yanıt aradığı başlıklar arasında.
Tutuklanan şüpheliler hakkındaki yargı süreci devam edecek.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


