Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

Tokat ile Musul Arasında Kardeşlik Köprüsü: Protokol İmzalanıyor

Genel 24.08.2025 - 12:56, Güncelleme: 24.08.2025 - 13:23 715 kez okundu.
 

Tokat ile Musul Arasında Kardeşlik Köprüsü: Protokol İmzalanıyor

Tokat Belediyesi ile Musul Belediyesi arasında imzalanacak Kardeş Şehir Protokolü, iki şehir arasında kültürel, sosyal ve ekonomik iş birliklerini güçlendirecek.
Tokat Belediyesi ile Musul Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü için önemli bir adım atıldı. Musul heyeti, Tokat’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette şehrin tarihi, kültürel ve doğal değerlerini yakından tanıdı. Tokat Havalimanı’nda karşılanan heyet, ilk olarak Hıdırlık Sosyal Tesisleri’nde Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede iki şehir arasında kardeşlik hukukunun temelleri atıldı. Heyet, Sulusokak’ta Osmanlı ve Selçuklu izlerini taşıyan yapıları gezdi, çarşı esnafıyla buluştu. Almus Baraj Gölü’nde düzenlenen tekne turu ve yayla gezileriyle Tokat’ın doğa turizmi potansiyeli tanıtıldı. Kardeş Şehir Protokolü, Pazartesi günü Dedeman Otel’de düzenlenecek törenle imzalanacak. Başkan Yazıcıoğlu, “Bu protokol gönül köprülerinin pekişmesidir” diyerek Tokat ve Musul arasındaki dostluğun geleceğe ışık tutacağını ifade etti. Musul heyetinde, Ninova Belediyeleri, Tarım, Turizm, Kültürel Miras ve Yatırım Kurulu temsilcileri de yer aldı. Ziyaret, iki şehir arasında kültürel, sosyal ve ekonomik iş birliklerinin kapısını aralıyor.
Tokat Belediyesi ile Musul Belediyesi arasında imzalanacak Kardeş Şehir Protokolü, iki şehir arasında kültürel, sosyal ve ekonomik iş birliklerini güçlendirecek.

Tokat Belediyesi ile Musul Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü için önemli bir adım atıldı. Musul heyeti, Tokat’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette şehrin tarihi, kültürel ve doğal değerlerini yakından tanıdı.

Tokat Havalimanı’nda karşılanan heyet, ilk olarak Hıdırlık Sosyal Tesisleri’nde Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede iki şehir arasında kardeşlik hukukunun temelleri atıldı.

Heyet, Sulusokak’ta Osmanlı ve Selçuklu izlerini taşıyan yapıları gezdi, çarşı esnafıyla buluştu. Almus Baraj Gölü’nde düzenlenen tekne turu ve yayla gezileriyle Tokat’ın doğa turizmi potansiyeli tanıtıldı.

Kardeş Şehir Protokolü, Pazartesi günü Dedeman Otel’de düzenlenecek törenle imzalanacak. Başkan Yazıcıoğlu, “Bu protokol gönül köprülerinin pekişmesidir” diyerek Tokat ve Musul arasındaki dostluğun geleceğe ışık tutacağını ifade etti.

Musul heyetinde, Ninova Belediyeleri, Tarım, Turizm, Kültürel Miras ve Yatırım Kurulu temsilcileri de yer aldı. Ziyaret, iki şehir arasında kültürel, sosyal ve ekonomik iş birliklerinin kapısını aralıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve oncememleket.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.