Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

Resmî Gazete'de 27 ili kapsayan karar: Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı

Güncel (ÖM) - Önce Memleket Gazetesi | 17.09.2026 - 13:33, Güncelleme: 17.09.2026 - 13:33 463 kez okundu.
 

Resmî Gazete'de 27 ili kapsayan karar: Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı

İstanbul'un da aralarında bulunduğu 27 ilde koordinatları ve sınırları belirlenen bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmî Gazete'de yayımlandı. Çıkarılan alanların en az iki katı büyüklüğünde başka taşınmazın orman kurulması amacıyla tahsis edilmesi öngörülüyor.
17 Eylül tarihli Resmî Gazete'den arazi kullanımını ilgilendiren kapsamlı bir karar çıktı. 11787 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'nin 27 ilinde sınırları ve koordinatları karar ekinde gösterilen bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. İstanbul da listede Kararın kapsadığı iller şöyle: Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Karaman, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon ve Uşak. Kararın kapsamı bütün bu illerdeki ormanların tamamı değil. Yalnızca karara eklenen harita, sınır ve koordinatlarda belirtilen belirli alanlar için işlem yapılıyor. Çıkarılan alanın en az iki katı tahsis edilecek Kararda önemli bir karşılık mekanizması da bulunuyor. Orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan veya Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlardan Orman Genel Müdürlüğüne tahsis yapılacak. Bu taşınmazların amacı yeni orman tesis edilmesi olacak. Karar, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun ek 16'ncı maddesi kapsamında alındı. İstanbul'un kararda yer alması nedeniyle karar ekindeki koordinatların hangi ilçe ve mahallelere denk geldiği ayrıca önem taşıyor. Maltepe'yi kapsadığına dair elimizde şu aşamada doğrulanmış bir bilgi olmadığı için haberde Maltepe bağlantısı kurmuyorum.
İstanbul'un da aralarında bulunduğu 27 ilde koordinatları ve sınırları belirlenen bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmî Gazete'de yayımlandı. Çıkarılan alanların en az iki katı büyüklüğünde başka taşınmazın orman kurulması amacıyla tahsis edilmesi öngörülüyor.

17 Eylül tarihli Resmî Gazete'den arazi kullanımını ilgilendiren kapsamlı bir karar çıktı. 11787 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'nin 27 ilinde sınırları ve koordinatları karar ekinde gösterilen bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

İstanbul da listede

Kararın kapsadığı iller şöyle:

Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bingöl, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Karaman, Kayseri, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon ve Uşak.

Kararın kapsamı bütün bu illerdeki ormanların tamamı değil. Yalnızca karara eklenen harita, sınır ve koordinatlarda belirtilen belirli alanlar için işlem yapılıyor.

Çıkarılan alanın en az iki katı tahsis edilecek

Kararda önemli bir karşılık mekanizması da bulunuyor. Orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan veya Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlardan Orman Genel Müdürlüğüne tahsis yapılacak.

Bu taşınmazların amacı yeni orman tesis edilmesi olacak. Karar, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun ek 16'ncı maddesi kapsamında alındı.

İstanbul'un kararda yer alması nedeniyle karar ekindeki koordinatların hangi ilçe ve mahallelere denk geldiği ayrıca önem taşıyor. Maltepe'yi kapsadığına dair elimizde şu aşamada doğrulanmış bir bilgi olmadığı için haberde Maltepe bağlantısı kurmuyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.