Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

İstanbul’da selden etkilenen esnafa 80 milyon TL destek

Genel (ÖM) - Önce Memleket Gazetesi | 18.10.2026 - 09:21, Güncelleme: 18.10.2026 - 09:47 556 kez okundu.
 

İstanbul’da selden etkilenen esnafa 80 milyon TL destek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’daki selden etkilenen esnafın acil ihtiyaçları için 80 milyon lira nakdi destek sağlanacağını açıkladı. Kaynak, 19 Ekim Pazartesi günü TESKOMB aracılığıyla İstanbul Valiliği’ne gönderilecek.
İstanbul’da 14-15 Ekim’de etkili olan şiddetli yağışların ardından selden zarar gören esnafa destek sağlanacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açıklamasına göre, esnafın acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 80 milyon lira nakdi kaynak ayrıldı. Desteğin 19 Ekim Pazartesi günü Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) aracılığıyla İstanbul Valiliği’ne gönderilmesi planlanıyor. Yardım, Valiliğin koordinasyonunda selden etkilenen esnafa ulaştırılacak. Açıklamada, işletme başına düşecek tutar ve başvuru koşullarına ilişkin ayrıntı paylaşılmadı.  Selden etkilenen vatandaşlara yönelik daha önce açıklanan acil ihtiyaç ödemeleri bu esnaf desteğinden ayrı tutuluyor. Vali Davut Gül, 5 binden fazla kişinin hesabına yatırılan 10’ar bin liranın hasar tazminatı değil, acil ihtiyaç desteği olduğunu; zarar tespitlerine göre yapılacak ödemelerin ise pazartesi günü başlayacağını bildirmişti. 
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’daki selden etkilenen esnafın acil ihtiyaçları için 80 milyon lira nakdi destek sağlanacağını açıkladı. Kaynak, 19 Ekim Pazartesi günü TESKOMB aracılığıyla İstanbul Valiliği’ne gönderilecek.

İstanbul’da 14-15 Ekim’de etkili olan şiddetli yağışların ardından selden zarar gören esnafa destek sağlanacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açıklamasına göre, esnafın acil ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 80 milyon lira nakdi kaynak ayrıldı.

Desteğin 19 Ekim Pazartesi günü Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) aracılığıyla İstanbul Valiliği’ne gönderilmesi planlanıyor. Yardım, Valiliğin koordinasyonunda selden etkilenen esnafa ulaştırılacak. Açıklamada, işletme başına düşecek tutar ve başvuru koşullarına ilişkin ayrıntı paylaşılmadı. 

Selden etkilenen vatandaşlara yönelik daha önce açıklanan acil ihtiyaç ödemeleri bu esnaf desteğinden ayrı tutuluyor. Vali Davut Gül, 5 binden fazla kişinin hesabına yatırılan 10’ar bin liranın hasar tazminatı değil, acil ihtiyaç desteği olduğunu; zarar tespitlerine göre yapılacak ödemelerin ise pazartesi günü başlayacağını bildirmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.