Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

Başkan Köymen'e sert eleştiri; Bizim günahımız ne?

Genel (ÖM) - Önce memleket Gazetesi | 29.07.2025 - 10:22, Güncelleme: 29.07.2025 - 11:24 1040 kez okundu.
 

Başkan Köymen'e sert eleştiri; Bizim günahımız ne?

Maltepe’de çok katlı yapılaşma izni verilecek olması tepki çekerken, yıllardır çözüm bekleyen deprem riski altındaki mahalleler için hâlâ somut adım atılmadı.
Maltepe Kaymakamlığı’nın arkasındaki bir alana çok katlı bina izni verilecek olması kamuoyunda sert tepkilere yol açtı. Kararın ardından gözler yeniden Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerine çevrildi. Deprem riskiyle yaşayan bu bölgelerde, tapu, dönüşüm ve altyapı gibi temel sorunlar yıllardır çözüme kavuşmuş değil. Mahalle sakinleri, “Başkan Esin Köymen yapılaşma konusunda bu kadar hızlı davranırken, neden riskli mahallelerde yıllardır tek bir adım atmıyor?” sözleriyle tepkilerini dile getirdi. Yurttaşlar, Köymen’in seçim döneminde sıkça kullandığı “Maltepe’de yaşam var” sloganına da göndermede bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Evet, Maltepe’de yaşam var ama Başıbüyük, Gülsuyu, Gülensu’da bize yok! Bu üç mahalle yıllardır unutuluyor. Ne zaman rant varsa, yaşam da birden ortaya çıkıyor. Başkan için yaşam, betonun gölgesinde var!” Deprem tehdidi altındaki binlerce Maltepeli, belediyeden samimi ve kalıcı çözümler bekliyor. “Bugün susarsak, yarın çok geç olabilir” diyen mahalleli, dayanışma ve adalet çağrısını sürdürüyor.
Maltepe’de çok katlı yapılaşma izni verilecek olması tepki çekerken, yıllardır çözüm bekleyen deprem riski altındaki mahalleler için hâlâ somut adım atılmadı.

Maltepe Kaymakamlığı’nın arkasındaki bir alana çok katlı bina izni verilecek olması kamuoyunda sert tepkilere yol açtı. Kararın ardından gözler yeniden Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerine çevrildi. Deprem riskiyle yaşayan bu bölgelerde, tapu, dönüşüm ve altyapı gibi temel sorunlar yıllardır çözüme kavuşmuş değil.

Mahalle sakinleri, “Başkan Esin Köymen yapılaşma konusunda bu kadar hızlı davranırken, neden riskli mahallelerde yıllardır tek bir adım atmıyor?” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Yurttaşlar, Köymen’in seçim döneminde sıkça kullandığı “Maltepe’de yaşam var” sloganına da göndermede bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Evet, Maltepe’de yaşam var ama Başıbüyük, Gülsuyu, Gülensu’da bize yok! Bu üç mahalle yıllardır unutuluyor. Ne zaman rant varsa, yaşam da birden ortaya çıkıyor. Başkan için yaşam, betonun gölgesinde var!”

Deprem tehdidi altındaki binlerce Maltepeli, belediyeden samimi ve kalıcı çözümler bekliyor. “Bugün susarsak, yarın çok geç olabilir” diyen mahalleli, dayanışma ve adalet çağrısını sürdürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve oncememleket.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.