Bahçelievler’de Temel Kazısı Yanındaki İki Binada Risk: 20 Daire Boşaltıldı
Bahçelievler’de Temel Kazısı Yanındaki İki Binada Risk: 20 Daire Boşaltıldı
Siyavuşpaşa Mahallesi’nde bir inşaatın istinat duvarının yıkılmasının ardından bitişikteki iki apartmanın zemininde çökme meydana geldi. Altı ve yedi katlı binalardaki 20 daire tedbir amacıyla tahliye edildi.
İstanbul Bahçelievler’de temel kazısı yapılan inşaatın yanındaki iki apartman, çökme riski nedeniyle boşaltıldı. Olay, Siyavuşpaşa Mahallesi Çavuşpaşa Caddesi’nde meydana geldi. İnşaat alanındaki istinat duvarının henüz belirlenemeyen nedenle yıkılmasının ardından bitişikte bulunan altı ve yedi katlı apartmanların zemininde çökme yaşandı.
Ekipler bölgeye sevk edildi
İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve zabıta ekipleri gönderildi. Yapılan ilk müdahalede iki binadaki toplam 20 daire tedbir amacıyla tahliye edildi. Binaların bulunduğu sokakta güvenlik şeridi çekildi. Alan, araç ve yaya geçişine kapatıldı.
Eşyalar kontrollü şekilde alındı
Tahliye edilen bina sakinlerinin bazı eşyalarını ekiplerin kontrolünde almalarına izin verildi. Sabah saatlerinde yayımlanan ilk bilgilere göre belediye ekiplerinin binalarda teknik inceleme yapması bekleniyordu. Yapıların durumuna ilişkin inceleme sonucu henüz paylaşılmadı.
Olayda iki apartmanın tamamen çöktüğü yönünde bir bilgi bulunmuyor. Açıklanan durum, inşaat alanına komşu yapıların zemininde meydana gelen çökme ve buna bağlı tedbir tahliyesi olarak aktarıldı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


