Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

SPK’nin Yeni Başkanı Muhsin Atcı Oldu: Kurul Yönetimine Üç Atama

Ekonomi (ÖM) - Önce Memleket Gazetesi | 01.11.2026 - 09:37, Güncelleme: 01.11.2026 - 09:37 491 kez okundu.
 

SPK’nin Yeni Başkanı Muhsin Atcı Oldu: Kurul Yönetimine Üç Atama

Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan kararla Muhsin Atcı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına getirildi. Başkanvekilliği ve kurul üyeliği için de yeni görevlendirmeler yapıldı.
Sermaye Piyasası Kurulunun üst yönetimi, Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararıyla yeniden şekillendi. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Muhsin Atcı, SPK Başkanı olarak atandı. Aynı kararla Ersin Başar Ekmekci başkanvekilliğine, Yasemin Girici ise kurul üyeliğine getirildi. Vergi denetiminden sermaye piyasalarına İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Atcı, 2014 yılında ABD’deki Duke Üniversitesinde kalkınma politikası alanında yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına 2003’te vergi denetmen yardımcısı olarak başlayan Atcı, gelirler kontrolörlüğü ve vergi müfettişliği dahil farklı görevlerde bulundu. 2023’ten bu yana VDK Başkanıydı Ankara Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı ve Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de üstlenen Atcı, 7 Ekim 2023’te Vergi Denetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştı. Yeni görevlendirmelerle birlikte SPK’nin başkanlık, başkanvekilliği ve bir kurul üyeliği için belirlenen isimler resmen duyurulmuş oldu. 
Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan kararla Muhsin Atcı, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına getirildi. Başkanvekilliği ve kurul üyeliği için de yeni görevlendirmeler yapıldı.

Sermaye Piyasası Kurulunun üst yönetimi, Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararıyla yeniden şekillendi.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Muhsin Atcı, SPK Başkanı olarak atandı. Aynı kararla Ersin Başar Ekmekci başkanvekilliğine, Yasemin Girici ise kurul üyeliğine getirildi.

Vergi denetiminden sermaye piyasalarına

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Atcı, 2014 yılında ABD’deki Duke Üniversitesinde kalkınma politikası alanında yüksek lisans yaptı.

Meslek hayatına 2003’te vergi denetmen yardımcısı olarak başlayan Atcı, gelirler kontrolörlüğü ve vergi müfettişliği dahil farklı görevlerde bulundu.

2023’ten bu yana VDK Başkanıydı

Ankara Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı ve Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerini de üstlenen Atcı, 7 Ekim 2023’te Vergi Denetim Kurulu Başkanı olarak atanmıştı.

Yeni görevlendirmelerle birlikte SPK’nin başkanlık, başkanvekilliği ve bir kurul üyeliği için belirlenen isimler resmen duyurulmuş oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.