Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

Derbinin Ardından PFDK Sevkleri: İki Kulüp ve Dört İsim Disipline Gönderildi

Spor (ÖM) - Önce Memleket Gazetesi | 28.10.2026 - 09:35, Güncelleme: 28.10.2026 - 09:37 1180 kez okundu.
 

Derbinin Ardından PFDK Sevkleri: İki Kulüp ve Dört İsim Disipline Gönderildi

Galatasaray–Fenerbahçe karşılaşmasının ardından iki kulüp, iki futbolcu ve iki kulüp görevlisi PFDK’ya sevk edildi. Ayrıntılı sevk listesinde üç kişi için tedbir uygulanırken bir görevli tedbirsiz olarak kurula gönderildi.
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 26 Ekim’de oynanan derbinin ardından disiplin süreci başladı. Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına ilişkin yayımlanan listede, iki kulübün yanı sıra dört kişi hakkında sevk işlemi yer aldı. Bardakcı ve Brown tedbirli sevk edildi Galatasaraylı Abdülkerim Bardakcı ile Fenerbahçeli Archie Brown, karşılaşmadaki “saldırı” gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesi kapsamında PFDK’ya gönderildi. İki futbolcu için tedbirin başlangıcı 27 Ekim olarak belirtildi. Galatasaray görevlisi Serhat Doğan da saldırı ve talimatlara aykırı hareket gerekçeleriyle tedbirli sevk edildi. Fenerbahçe görevlisi Ahmet Aytar ise talimatlara aykırı hareket gerekçesiyle tedbirsiz olarak kurula gönderildi. Kulüpler için de birden fazla sevk gerekçesi Galatasaray ve Fenerbahçe’nin sevklerinde çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve talimatlara aykırı hareket başlıkları bulunuyor. Fenerbahçe için ayrıca takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçesi yer aldı.  
Galatasaray–Fenerbahçe karşılaşmasının ardından iki kulüp, iki futbolcu ve iki kulüp görevlisi PFDK’ya sevk edildi. Ayrıntılı sevk listesinde üç kişi için tedbir uygulanırken bir görevli tedbirsiz olarak kurula gönderildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 26 Ekim’de oynanan derbinin ardından disiplin süreci başladı. Türkiye Futbol Federasyonunun açıklamasına ilişkin yayımlanan listede, iki kulübün yanı sıra dört kişi hakkında sevk işlemi yer aldı.

Bardakcı ve Brown tedbirli sevk edildi

Galatasaraylı Abdülkerim Bardakcı ile Fenerbahçeli Archie Brown, karşılaşmadaki “saldırı” gerekçesiyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 44. maddesi kapsamında PFDK’ya gönderildi. İki futbolcu için tedbirin başlangıcı 27 Ekim olarak belirtildi.

Galatasaray görevlisi Serhat Doğan da saldırı ve talimatlara aykırı hareket gerekçeleriyle tedbirli sevk edildi. Fenerbahçe görevlisi Ahmet Aytar ise talimatlara aykırı hareket gerekçesiyle tedbirsiz olarak kurula gönderildi.

Kulüpler için de birden fazla sevk gerekçesi

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin sevklerinde çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve talimatlara aykırı hareket başlıkları bulunuyor. Fenerbahçe için ayrıca takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçesi yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.