Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

İstanbul’da 640 aranan kişi yakalandı

Asayiş (ÖM) - Önce Memleket Gazetesi | 08.10.2026 - 09:45, Güncelleme: 08.10.2026 - 09:45 384 kez okundu.
 

İstanbul’da 640 aranan kişi yakalandı

İstanbul’da 7 Ekim’de düzenlenen “Huzur İstanbul” uygulamasında 305 bin 382 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 640 kişi yakalanırken, trafik denetimlerinde 3 milyon 176 bin lirayı aşan ceza kesildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda 7 Ekim’de gerçekleştirilen “Huzur İstanbul” uygulamasında kent genelinde geniş çaplı denetim yapıldı. İki aşamada düzenlenen uygulamada sabit yol kontrolleri ile umuma açık yerlerde denetimler gerçekleştirildi. İlk aşama saat 20.00 ile 22.00 arasında 192 noktada yürütüldü. Çalışmaya 1162 personel katılırken, polis helikopteri ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne bağlı beş bot da uygulamaya destek verdi. İkinci aşamada ise saat 22.00 ile 23.59 arasında 1033 personel umuma açık yerleri denetledi. Uygulama kapsamında 305 bin 382 kişinin Genel Bilgi Toplama sorgusu yapıldı. Kontrollerde çeşitli suçlardan aranan 640 kişi ile yoklama kaçağı olduğu belirlenen 84 kişi yakalandı. 546 kişi gözaltına alındı. Denetlenen 213 umuma açık yerden 20’si hakkında idari işlem uygulanırken, dört yabancı uyruklu kişi hakkında da işlem yapıldı. Aramalarda 26 ruhsatsız tabanca, beş tüfek ve iki kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıca 417 fişek, 675,26 gram uyuşturucu madde, 118 uyuşturucu hap ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 2 bin 985 lira ve 8 dolara el konuldu. Trafik denetimleri kapsamında 42 bin 236 araç ve 1733 motosiklet kontrol edildi. Kurallara aykırı hareket ettiği belirlenen 2 bin 363 araç ve motosiklet ile 10 sürücü hakkında işlem yapıldı. Beş araç ve bir motosiklet trafikten menedildi. Denetimlerde toplam 3 milyon 176 bin 20 lira trafik cezası kesildi. 
İstanbul’da 7 Ekim’de düzenlenen “Huzur İstanbul” uygulamasında 305 bin 382 kişinin kimlik kontrolü yapıldı. Çeşitli suçlardan aranan 640 kişi yakalanırken, trafik denetimlerinde 3 milyon 176 bin lirayı aşan ceza kesildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda 7 Ekim’de gerçekleştirilen “Huzur İstanbul” uygulamasında kent genelinde geniş çaplı denetim yapıldı. İki aşamada düzenlenen uygulamada sabit yol kontrolleri ile umuma açık yerlerde denetimler gerçekleştirildi.

İlk aşama saat 20.00 ile 22.00 arasında 192 noktada yürütüldü. Çalışmaya 1162 personel katılırken, polis helikopteri ve Deniz Limanı Şube Müdürlüğüne bağlı beş bot da uygulamaya destek verdi. İkinci aşamada ise saat 22.00 ile 23.59 arasında 1033 personel umuma açık yerleri denetledi.

Uygulama kapsamında 305 bin 382 kişinin Genel Bilgi Toplama sorgusu yapıldı. Kontrollerde çeşitli suçlardan aranan 640 kişi ile yoklama kaçağı olduğu belirlenen 84 kişi yakalandı. 546 kişi gözaltına alındı. Denetlenen 213 umuma açık yerden 20’si hakkında idari işlem uygulanırken, dört yabancı uyruklu kişi hakkında da işlem yapıldı.

Aramalarda 26 ruhsatsız tabanca, beş tüfek ve iki kurusıkı tabanca ele geçirildi. Ayrıca 417 fişek, 675,26 gram uyuşturucu madde, 118 uyuşturucu hap ile uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 2 bin 985 lira ve 8 dolara el konuldu.

Trafik denetimleri kapsamında 42 bin 236 araç ve 1733 motosiklet kontrol edildi. Kurallara aykırı hareket ettiği belirlenen 2 bin 363 araç ve motosiklet ile 10 sürücü hakkında işlem yapıldı. Beş araç ve bir motosiklet trafikten menedildi. Denetimlerde toplam 3 milyon 176 bin 20 lira trafik cezası kesildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.