Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Ersoy Hastanesi

Cezasızlık Algısına Son: Artık Herkes Cezaevine Girecek

Güncel (ÖM) - Önce memleket Gazetesi | 26.06.2025 - 10:02, Güncelleme: 26.06.2025 - 11:10 8620 kez okundu.
 

Cezasızlık Algısına Son: Artık Herkes Cezaevine Girecek

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni infaz düzenlemesiyle 2 yıla kadar hapis cezası alanların artık en az birkaç gün cezaevinde kalacağını açıkladı. Cezasızlık algısını gidermeyi amaçlayan düzenleme, TBMM'de kabul edildi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denetimli Serbestlik Sistemi Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, TBMM’de kabul edilen 10. Yargı Paketi kapsamında önemli bir infaz düzenlemesinin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Yeni düzenlemeye göre; 2 yıl hapis cezası alan bir hükümlü en az 36 gün, 1 yıl ceza alan 18 gün, 6 ay ceza alan ise en az 9 gün cezaevinde kalacak. Tunç, "Daha önce bu cezalar doğrudan denetimli serbestlik kapsamına alınıyor ve fiilen cezaevi görmeden infaz ediliyordu. Bu durum kamuoyunda ‘cezasızlık’ algısı oluşturuyordu. Yeni sistemle artık her ceza mutlaka cezaevinde infazla başlayacak" dedi. Bakan Tunç ayrıca, özel infaz usullerinin de kapsamının genişletildiğini belirtti. Kasten işlenen suçlarda 3 yıla kadar olan cezaların hafta sonu veya gece infaz edilebileceğini, taksirli suçlarda ise bu sürenin 5 yıla kadar çıkabileceğini ifade etti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni infaz düzenlemesiyle 2 yıla kadar hapis cezası alanların artık en az birkaç gün cezaevinde kalacağını açıkladı. Cezasızlık algısını gidermeyi amaçlayan düzenleme, TBMM'de kabul edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denetimli Serbestlik Sistemi Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, TBMM’de kabul edilen 10. Yargı Paketi kapsamında önemli bir infaz düzenlemesinin yürürlüğe girdiğini duyurdu. Yeni düzenlemeye göre; 2 yıl hapis cezası alan bir hükümlü en az 36 gün, 1 yıl ceza alan 18 gün, 6 ay ceza alan ise en az 9 gün cezaevinde kalacak.

Tunç, "Daha önce bu cezalar doğrudan denetimli serbestlik kapsamına alınıyor ve fiilen cezaevi görmeden infaz ediliyordu. Bu durum kamuoyunda ‘cezasızlık’ algısı oluşturuyordu. Yeni sistemle artık her ceza mutlaka cezaevinde infazla başlayacak" dedi.

Bakan Tunç ayrıca, özel infaz usullerinin de kapsamının genişletildiğini belirtti. Kasten işlenen suçlarda 3 yıla kadar olan cezaların hafta sonu veya gece infaz edilebileceğini, taksirli suçlarda ise bu sürenin 5 yıla kadar çıkabileceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve oncememleket.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.