Bayramda Ulaşım Kolaylığı: Köprü ve Otoyollar Ücretsiz
Bayramda Ulaşım Kolaylığı: Köprü ve Otoyollar Ücretsiz
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Ramazan Bayramı süresince bazı otoyol, köprü ve toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Uygulama 19 Mart’ta başlayıp 22 Mart’a kadar sürecek.
Cumhurbaşkanı Kararı ile Ramazan Bayramı tatiline ilişkin ulaşım düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar kapsamında vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat gerçekleştirebilmesi amacıyla bazı otoyol ve köprüler ücretsiz hizmet verecek.
Buna göre, 19 Mart 2026 Perşembe günü saat 00.00’dan itibaren başlayacak uygulama, 22 Mart 2026 Pazar günü saat 24.00’a kadar devam edecek.
Ücretsiz geçiş uygulaması, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile İstanbul’da bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü için geçerli olacak.
Hangi yollar ücretsiz olacak?
Ücretsiz uygulama yalnızca kamuya ait otoyol ve köprüleri kapsıyor. Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle işletilen otoyol ve köprüler ise bu uygulamanın dışında tutuldu. Bu nedenle sürücülerin mağduriyet yaşamaması için güzergâhlarını planlarken güncel resmi duyuruları takip etmeleri önem taşıyor.
Bayramda denetimler artıyor
Öte yandan bayram süresince trafik yoğunluğunun artması beklenirken, yetkililer denetimlerin de sıkılaştırılacağını açıkladı.
Ana arterler ve otoyollarda ek trafik ekipleri görevlendirilecek, dinlenme tesislerinde yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçmek için çeşitli düzenlemeler yapılacak.
Sürücülere uyarı
Yetkililer, trafik yoğunluğunu azaltmak ve güvenli bir yolculuk sağlamak adına vatandaşlara gece saatlerinde veya sabah erken saatlerde yola çıkmaları yönünde tavsiyede bulundu.
Ramazan Bayramı süresince alınan bu önlemlerle birlikte, hem trafik akışının rahatlatılması hem de kazaların en aza indirilmesi hedefleniyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


