Küresel tahvil satışları doları 17 ayın zirvesine taşıdı
Küresel tahvil satışları doları 17 ayın zirvesine taşıdı
Yükselen enerji fiyatları ve Avrupa’daki mali kaygılarla dolar güçlenirken, yatırımcıların gözü ABD istihdam verilerine çevrildi.
Dolar, küresel tahvil piyasalarında yaşanan satış dalgası ve Avrupa ekonomisine ilişkin kaygıların etkisiyle 2 Ekim’de 17 ayın en yüksek seviyelerine yakın seyretti. Reuters’ın aktardığı piyasa verilerine göre avro 1,1237 dolar düzeyine gerileyerek Mayıs 2025’ten bu yana en düşük seviyelerine yaklaştı. Dolar endeksi ise 101,93 olarak kaydedildi.
ABD’nin 10 yıllık tahvil getirisi, perşembe günü yüzde 5,344’e çıkarak 2002’den beri görülen en yüksek seviyeye ulaştı; cuma günü yüzde 5,247 civarında işlem gördü. Artan enerji maliyetleri, enflasyon kaygıları ve Fransa’nın mali görünümüne dair endişeler tahvil ve döviz piyasalarında etkili oldu.
Piyasaların odağında gün içinde açıklanması beklenen ABD eylül ayı istihdam verileri bulunuyor. Verilerin, ABD Merkez Bankasının faiz politikasına ilişkin beklentileri etkileyebileceği değerlendiriliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.


