Türkiye Parlamenter Sisteme Acil Geri Dönmeli

Gazetemize açıklamalarda bulunan İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Dursun Çolak, Başkanlık sistemi ile Türkiye’yinin daha ileri götürülemeyeceğini düşündüklerini ve İyi Parti olarak Türkiye’nin parlamenter sisteme hızla geri dönmesi gerektiğini vurguladı.

Her geçen gün İyi Partinin üye saysısının İstanbul’da giderek daha da yükseldiğini belirten Çolak, İstanbul Seçimleri ile ilgili de şunları söyledi; “CHP ile yerel seçimlerle ilgili birlikte hareket etmemiz ve iş birliği için talipli olan İyi Parti ve Genel Başkanımız Meral Akşener’dir. İyi Parti olarak Talipli olduğumuz için İstanbul’da Büyükşehir Belediyesinin kazanılmasına büyük desteğimiz oldu. İstanbul’da 70 kadar da meclis üyesi çıkardık.” Diye konuştu.

Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde sağladığı başarının seçilen adaylar üzerinden devam edeceği mesajı veren Dursun Çolak, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerini de İyi Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ile birlikte takip ettiklerini söyledi.

Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde sağladığı başarının seçilen adaylar üzerinden devam edeceğini anlatan Çolak, “İYİ Parti ve CHP olarak tabii ki iki faklı tüzelkişiliğiz. Her söylediğimiz, her yaptığımız birbiri ile örtüşme mecburiyetinde değil. İfadelerini kullandı. İyi Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ile birlikte ilçeleri gezdiğini kaydeden Dursun Çolak, “Ziyaretler sırasında en çok işsizlik sorunu gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Vatandaşlar bundan çok yakınıyorlar. İstihdam imkânları ortaya çıkarsa hepimizi rahatlatır” dedi.  

Öte yandan, İYİ Parti’nin Türkiye genelinde üyelik kampanyası başlattığını da anlatan Çolak, “Partinin tabana yayılması ve daha doğru yönetimlerin tespit edilmesi için üye sayısını çok önemsediklerini belirterek, İstanbul’da her ilçede üyelik kampanyası başlattıklarını duyurdu.