Sahte Senetle İcra takibi yapan çete hakim karşısında...

ÖZEL HABER-ÖMER ŞAHİN- Ünse Kimyanın sahibi Ünal Altınoluk, Geçen yıl Haziran ayında şirket araçlarına haciz kararı olduğunu öğrendi. Kimseye borcu olmadığını bildiği halde şirket araçlarına haczin nasıl geldiğini öğrenmek için İcra Müdürlüğüne gitti. İcra Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre Ünse Kimya'ya 200 bin TL.lik bir senet hazırlanarak   icra takibine konmuştu. Alacaklısı Cihangür Şavran'a ait görünüyordu ama Ünal Altınoluk alacaklıyı tanımıyordu. İcra nedeniyle büyük bir şok yaşayan Altınoluk  itirazda bulundu. Borcun ve hatta imzanın kendisine ait olmadığı ifade ederek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Şikayet dilekçesinde, şüpheli tarafından İstanbul Anadolu 2.İcra Müdürlüğünün 2022/10169 esas sayılı dosya kapsamında 200 Bin meblağlı senede istinaden icra takibi başlatıldığını takibe konu senetteki imzanın kandisine ait olmadığını ve  kişiye herhangi bir borcu olmadığı gibi ticari ilişkilerininde bulunmadığını ve şikayetçi olduğunu belirtti.

İŞYERİ İSTANBUL'DA ALACAKLI BALIKESİR'DE ÇIKTI

Suç duyurusu üzerine Savcılığın başlattığı soruşturma sonucunda senet üzerinde alacaklı olan kişi Cihangür Şavran çıktı. Şavran,  Jandarma karakoluna gidere ifade verdi. ifadesinde,  Ünse Kimya adındaki işyerinde çalıştığını ve alacaklarını alamadığını ve bu nedenle icra takibini yaptığını anlattı. Bu ifade üzerine İşyeri sahibi Ünal Altınoluk Balıkesir'e giderek Cihangür Şavran'la görüştü. 

GÖRÜŞMEDE DOLANDIRICILIK ORTAYA ÇIKTI.

Balıkesir'de yüz yüze yapılan görüşmede Ünse Kimya Sahibi ''sen benim yanımda hiç bir zaman çalışmadın neden yalan söylüyorsun, doğrusunu anlatırsan senden şikayetçi olmayacağım'' dedi. Şüpheli Cihangü Şavran, Babasının tanıdığı kişilerin kendisine üzerlerimizde haciz var, elimizde de senet var, senedi işleme koyamıyoruz senin üzerinden icra işlemi başlatacağız, buradan da sana bir miktar ücret öderiz söylemleri üzerine bu işlemleri başlattığını söyledi.

BALIKESİR CUMHURİYET SAVCILIĞINDA HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ.

Bu görüşme sonucunda doğruları söylemek üzere kendisinden şikayetçi olmayacağını işyeri sahibinden öğrenen Şavran, Balıkesir Cumhuriyet Savcılığına giderek ifade verdi. Jandarma Karakolundaki verdiği ifadeyi değiştiren Şavran, Savcılık ifadesinde ''Senet üzerindeki imzanın kendisine ait olmadığını Babasının tanıdığı Eyüp Balcı ve Yakup Balcı adındaki kişilerin bu şirketten alacaklı olduklarını söylediklerini üzerilerine haciz olduğu için senedi işleme koyamadıklarını kendisi üzerinden işleme koyduklarını bir Avukata vekalet verdiğini avukatı tanımadığını tamamen Eyüp Balcı ve Yakup Balcı'nın yönlendirmeleri ile işlem yaptığını ve Ünse Kimyadan herhangi bir alacağı olmadığını'' itiraf etti.

SAVCILIK DAVA AÇTI

Savcılık tarafından bilirkişiye gönderilen Senette yapılan incelemelerde Senet üzerindeki ön yazı ile imzaların Ünse Kimya Ünal Altınoluk'a ait olmadığı ortaya çıktı. Savcılık bunun üzerine şüphelinin kambiyo senedi üzerinde düzenleme yaparak ve şikayetçiyi borçlandıracak şekilde  imza attırarak söz konusu senedi icra takibine konu etmek şeklinde atılı suçları işlediğine karar vererek dava açtı.