Pendik'te Lüx Sitede Sular durulmuyor. Malikler ayrı ayrı davalar açtı.

Pendik Kurtköy Dumankaya Flex sitesi 28.05.2022 tarihinde olağanüstü Genel Kurul toplantısı yaptı. Site yönetiminin toplantıyı olağanüstü yapmasının sebebi de Yönetim kurulunun yapmış oldukları usulsüzlükleri yasal hale getirmek zorunda kaldıklarından dolayı yapıldığı iddia edildi.

Dumankaya Flex sitesinde yapılan olağan Genel Kurul toplantısında sahte imzalar ile yönetim kuruluna seçildiği iddia edilen Kamil S. ve ekibi göreve geldikten sonra Yönetim Planları ve Kat Mülkiyet kanunlarına uygun olmayan bir şekilde siteyi yönetmeye çalıştı. Usulsüz kararlar ile site yönetimini ele geçiren Kamil S. ekibinin yapmış oldukları iş ve eylemlerinin usulsüz olduğunun kat maliklerince uyarılmasının ardından yönetim, Kendi seçtirdiği denetim kurulu üyesinin imzası ile Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı.

Yapılan genel kurul sonrası kat malikleri Toplantı kararlarına şerh düştü. Ve ardından da süresi dâhilinde mahkemeye başvurarak ayrı ayrı davalar açtı.

Olağanüstü yapılan Genel Kurul toplantısı öncesine kadar Sahte vekâletlerle seçildiği iddia edilen Site yöneticilerinin birçok hukuksuzluğa imza attığı belirtildi.

Neler Olmuştu?

İstanbul Pendik’te bulunan Dumankaya Flex sitesinde gerçekleştirilen yönetici seçiminde tapu ve sahte vekâlet krizi sürüyor. Seçime ekibiyle birlikte giren Kamil S., 20 Şubat 2022 tarihinde yapılan Genel Kurul’da Sahte vekaletlerle oy kullanarak kendisini seçtirdiği iddia edildi.

İstanbul Pendik’te Lüx bir sitede 20 Şubat 2022 tarihinde yapılan Olağan Genel kurulda Yönetim kurulu Başkan adayı olan Kamil S., iddiaya göre kat malikleri adına sahte vekalet alarak oy kullandırdığı ve seçim sonrası kazandığı iddia edildi.

Kamil S.,’nin Olağan Genel Kurul seçimlerini kazandıktan sonra KMK, ve Bina yönetim planlarına uygun olmayan hukuksuz işlemlerde bulunduğu ve hukuksuz iş ve işlemlerin ardından kendi denetçisinin isteği üzerine 28 Mayıs 2022 tarihinde bütçe konulu Olağanüstü Genel kurul yaptığı ve Yapılan Genel Kurul’da hukuksuz işlemler yaparak bu kongrede de oy çoğunluğunu sağladı.

Kat Maliklerinden edinilen bilgilere göre, Lüx sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Kamil S., nın Genel Kurul Saati olan 9:30’dan önce kendi belirlediği kişi ya da vekalet ettikleri kişilere hazirun cetveline imza atarak hazır ettiklerini, toplantı saatinin başlaması ile birlikte de diğer kat maliklerinin imzalarını alarak toplantı yapıldığı belirtilerek hukuksuz işlem yapıldığı ileri sürüldü.

Hazirun cetvelindeki kat maliklerinin toplantının başlaması ile birlikte imza karşılığı toplantı mahalline alınması gerekirken, kendine oy verecek kişilerin toplantı öncesinde hazır imza ile girmesi kat maliklerini çileden çıkardı. Kat Malikleri Mevcut Yönetim kurulu Başkanı Kamil S., Bir önceki Olağan toplantıda olduğu gibi bu toplantıda da sahte vekalet kullanıldığını iddia ediyor.

Öte yandan, Kat Malikleri mevcut hazirun listesinin Tapu Müdürlüğünden alınarak güncel maliklerin belirlenerek seçime gidilmesi gerektiğini belirterek Mevcut Yöneticinin de bu uygunluğa göre hareket etmediğini de belirtti.

Kat Malikleri Bu olaylar karşısında, Hukuksuzlukları mahkemeye taşıyacaklarını ifade etmişti.