Pendik'te Lüx Site yönetimi seçiminde sahte vekâlet Krizi

İstanbul Pendik’te Lüx bir sitede 20 Şubat 2022 tarihinde yapılan Olağan Genel kurulda Yönetim kurulu Başkan adayı olan Kamil S., iddiaya göre kat malikleri adına sahte vekalet alarak oy kullandırdığı ve seçim sonrası kazandığı iddia edildi.

Kamil S.,’nin Olağan Genel Kurul seçimlerini kazandıktan sonra KMK, ve Bina yönetim planlarına uygun olmayan hukuksuz işlemlerde bulunduğu ve hukuksuz iş ve işlemlerin ardından kendi denetçisinin isteği üzerine 28 Mayıs 2022 tarihinde bütçe konulu Olağanüstü Genel kurul yaptığı ve Yapılan Genel Kurul’da hukuksuz işlemler yaparak bu kongrede de oy çoğunluğunu sağladı.

Kat Maliklerinden edinilen bilgilere göre, Lüx sitenin Yönetim Kurulu Başkanı Kamil S., nın Genel Kurul Saati olan 9:30’dan önce kendi belirlediği kişi ya da vekalet ettikleri kişilere hazirun cetveline imza atarak hazır ettiklerini, toplantı saatinin başlaması ile birlikte de diğer kat maliklerinin imzalarını alarak toplantı yapıldığı belirtilerek hukuksuz işlem yapıldığı ileri sürüldü.

Hazirun cetvelindeki kat maliklerinin toplantının başlaması ile birlikte imza karşılığı toplantı mahalline alınması gerekirken, kendine oy verecek kişilerin toplantı öncesinde hazır imza ile girmesi kat maliklerini çileden çıkardı. Kat Malikleri Mevcut Yönetim kurulu Başkanı Kamil S., Bir önceki Olağan toplantıda olduğu gibi bu toplantıda da sahte vekalet kullanıldığını iddia ediyor.

Öte yandan, Kat Malikleri mevcut hazirun listesinin Tapu Müdürlüğünden alınarak güncel maliklerin belirlenerek seçime gidilmesi gerektiğini belirterek Mevcut Yöneticinin de bu uygunluğa göre hareket etmediğini de belirtti.

Kat Malikleri Bu olaylar karşısında, Hukuksuzlukları mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti.

Detaylar Geliyor...