Pendik Fatih Anadolu Lisesi Öğrencileri Arı Gibi Çalışıyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Türkiye genelinde deprem bölgesine yapılan yardımlar sürüyor. Devlet tüm kurumlarıyla mücadele ederken, halk ise ellerinden geldiği ölçüde bağış yaptı. Bölgeye ulaştırılan yardımlar AFAD, Mehmetçik ve STK'lar aracılığıyla depremzedelere dağıtılmaya başlandı. Bölgeye gidemeyen lise öğrencileri de Belediye ve Kaymakamlıkların organize ettiği tesislerde tasnif işleri yaparak destek olmaya çalışıyor.

Depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye seferber oldu. Türk milleti, asrın felaketi olan Kahramanmaraş depreminde devletiyle el ele yaraları sarabilmek için 7'den 70'e müthiş bir dayanışma sergiledi. Deprem bölgesine yardım ve destekler artarak devam ediyor. 7'den 70'e herkes işin ucundan tuttu. Kimi para kimi battaniye yolladı. Kimi de yardım paketlerini sırtlayıp taşıdı.

PENDİK FATİH ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ YARDIM MERKEZLERİNDE ÇALIŞIYOR.

Ülkeyi yasa boğan depremlerin yaraları, dayanışma ve yardımlaşmayla sarılıyor. Türkiye’nin her tarafında TIR’lara doldurulan yardımlar, AFAD ve kaymakamlık organizasyonuyla bölgeye ulaştırılıyor. İnsanlar evlerinden getirdikleri veya satın aldıkları kıyafet, hijyen malzemesi, battaniye, yiyecek, içecek gibi yardımları, organizasyonlarda başı çeken belediye ve okullara götürüyor. Pendik Fatih Anadolu Lisesi Öğrencisi Gençler tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi yardım seferberliğinde de ön planda. Okulların tatil edilmesinin de etkisiyle depremin ilk gününden itibaren yardım toplanan merkezlerden çıkmıyor.

 ÖĞRENCİLER; ‘’EVDE OTURMAK RAHATSIZ ETTİ’’

Lise öğrencisi Nisanur ŞAHİN, belediyelerin yardım organize ettiğini duyunca koşarak Pendik Belediyesinin Kurtköy spor tesisine gittiğini söylüyor. Şahin, “Biz sıcacık evlerimizde yemeklerimizi yerken, birilerinin enkaz altında olması hepimizi rahatsız ediyor. Onlara yardım etmemiz gerekiyor. Burada çalışanların çoğu Fatih Anadolu Lisesinden arkadaşlarım.  Ben de liseye gidiyorum. Geç saatlere kadar buradaydım, bugün kaça kadar kalırım bilmiyorum” dedi. Dört gündür yardım kolisi düzenleyen Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Asya Babaoğlu ise, haberleri izleyince çok duygulandığını ve bir şeyler yapmak için buraya geldiğini anlattı.