Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Ahmet Çetin'den Çanakkale zaferi mesajı

Mimar Sinan İmar Kültür ve Eğitim vakfı başkanı Ahmet Çetin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı yayınladı. Çetin, mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Milletimizin birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazdığı kahramanlık destanımız olan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü büyük bir gururla idrak ediyor; Çanakkale destanının tüm kahramanlarını saygıyla, minnetle, rahmetle yâd ediyoruz.

İnanç ve azmiyle Çanakkale’de elde edilen eşsiz başarı Türk ve dünya tarihinde unutulmaz bir iz bırakmış, vatanın bölünmez bütünlüğü, bağımsız ve hür yaşama onuru için canlarını feda eden yüzbinlerce kahraman Türk evladı “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe nakşetmiştir. 108 yıl önce olduğu gibi bugünde, ecdadımızın yadigârı olan vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini canımızdan değerli görerek savunacak, istikbalimizden asla taviz vermeyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108.yıldönümünde vatanın her köşesinden gelerek Çanakkale’de destan yazan fedakâr ecdadımızı, kahraman Mehmetçiğimizi, vatan, millet ve bayrak uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.