Maltepe Spor Kulübü Şirketleşme yolunda

Maltepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Akarsu Bugün Basın mensupları ile bir araya geldi. Maltepe Spor ’un çiçeği burnunda yeni Başkanı Mehmet Akarsu önemli projelere imza atıyor. Akarsu, En büyük hedeflerinin Kulübü Dernek statüsünden çıkararak AŞ. Yapmak olduğunun altını çizdi.

Maltepe Spor Kulübünün yeni başkanı Mehmet Akarsu, Sporda temiz eller operasyonu yaparak Kulübü Anonim şirkete dönüştüreceğinin sinyallerini verdi.

Maltepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Akarsu, Basın mensupları ile yaptığı toplantıda önemli bilgiler paylaştı. Başkanlığı aldıktan sonra geriye dönük tüm işlemler için Bağımsız bir denetçiye denetlettireceklerini belirten Akarsu, böylelikle Maltepe Sporun eğer varsa kâğıt üzerinde yapılmış olan borçlarında durumunu görebilecek.

mariobet

TEMİZ ELLER OPERASYONU MU?

Maltepe Spor Başkanı Mehmet Akarsu’nun projeleri karşısında Maltepe Sporda ‘Temiz Eller Operasyonu mu? Başlıyor. Diye manşet atmamızın sebebi de bu projeler.

Akarsu, öncelikle Kulübü, kendilerinden önceki tüm dönemleri kapsayan bir denetlemeye tabi tutturacak. Bunun içinde bağımsız bir denetçiye işi veriyor. Sebebi de sağlam adımlarla Kulübü iyi yerlere getirebilmek için geçmişle yüzleşmek.

Maltepe Spor Bağımsız bir denetçi raporundan sonra Maltepe Spor Kulübünü dernek statüsünden çıkartmak isteyen Akarsu, Kulübü şirket statüsüne dâhil etmek istiyor. Çalışmalardan sonra Maltepe Spor Kulübü A.Ş olacak.

ŞİRKETLEŞMENİN FAYDALARI.

Maltepe’de dernek statüsünde faaliyetini sürdüren Maltepe Sor Kulübü, bütçe yapısı, gelir-gider seviyesi ile idare edilme düzeyini oldukça aşmış durumda. Başkan Akarsu, Kulübün şirketleşmesi ile mali bünyenin güçlendirilmesi ve Kulübü, çağdaş bir yapıda faaliyet göstermesinin önünü açmak istiyor.

Başkan Akarsu’ya göre dernek statüsündeki kulübün şirketleşmesi 2 temel konuda avantaj sağlayacak.

1.si ekonomik avantaj

2.si yapısal avantaj

Ekonomik Avantaj

Anonim şirket yapılanması ile elde edilecek imkânda yatırım ve finansman kolaylığı vardır. Dernek yapısından farklı olarak, anonim şirket kar elde etme amaçlı bir yapılanma olduğundan yatırım yapma ve yatırımlarını finanse edebilme olanağına sahiptir. Dernek yapısından şirket yapısına geçen kulüp, çeşitlendirdiği gelirlerini, belirli bir süre için, futbol dışında da yatırım olarak değerlendirerek futbola daha büyük bir finansman sağalama yoluna gidebilme imkânına sahip olacak.

Yapısal Avantajlar

Tüzük ile yönetilen derneklerin yönetsel mekanizmaları da Dernekler Kanunu’nda ve tüzüğünde yer aldığı şekilde yapılanmaktadır. Bu yönetsel mekanizmaların daha hızlı ve verimli çalışması da şirketleşmenin sağladığı en büyük avantajlardan biridir. Dernekler Kanunu kapsamından çıkıp Ticaret Kanunu kapsamına giren, tüzük düzenlenmesinden ayrılan ve esas sözleşme ve sözleşmeler vasıtasıyla yönetilmeye başlayan futbol kulübünün karar alma mekanizmaları hızlanmış ve verimliliği artmış olacaktır.