Maltepe Belediye Başkanı Kılıç, Maltepe spor adına sahildeki alanları peşkeş çekenlere ateş püskürdü

Maltepe Belediye Meclisi’nin kasım ayı birinci toplantısı Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Cumhur ittifakı meclis üyesi Celal Bayar, söz alarak Maltepe Spor ile ilgili Sorunları meclis gündemine taşıdı. Bayar, Maltepe Sporun Antrenman yapacak tesisleri olmadığını ve Dumankaya Ritm yanında bulunan arazinin geçici olarak Maltepe Sporun antrenman yapacağı bir tesis olması gerektiğini belirterek Başkan Kılıç’tan destek istedi.

bahiscom

Belediye Başkanı Ali Kılıç ise Cumhur ittifakı meclis üyesi Celal Bayar’ın Mecliste gündeme getirdiği Maltepe Spor sorununa ise elimden geleni yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz ancak Milli Emlak Müdürlüğünden Maltepe Spora verilen 12,5 dönümlük alanın spor yerine ticari alan olarak kullananları sert bir dille eleştirerek hakkımı helal etmiyorum yanıtını verdi.

İşte! Başkan Ali Kılıç’ın konuşmalarından satırbaşları;

‘’Celal Bey (Celal Bayar) Önemli bir konuya temasta bulundu. Teşekkür ederim. Gerçekten amatör spor kulüpleri bir ilçenin, bir kentin, bir ülkenin olmazsa olmazlarından. Hele hele uyuşturucu baronlarının ülkemizde cirit attığı son dönemlerde sokakta yaşayan, mahalle aralarında büyüyen çocuklarımıza böylesine güzide takımlarımız üzerinden, amatör kulüplerimiz üzerinden ulaşmak hem bir vatandaşlık sorumluluğu hem de yönetici olmanın da getirdiği bir zorunluluk aynı zamanda.

Dolayısıyla 100. yılını kutlayacak Maltepe spor çok köklü bir takımımız.

Maltepe sporu bu hale getirip hala Maltepe’de işadamı olarak ortada dolaşanlara da hesabını sormalılar diye düşünüyorum.

Sahildeki o kadar metrekare alana çökenler, takke yaparak yönetim kurulu kararı aldırarak başkalarına uzun vadeli kiraya verenler bunun hesabını vermelidir.

Maltepe’de sokakta yürümemeliler.

Yanlış mı söylüyorum?

Maltepe spora çok nezih bir alan tahsis etmiştir. Çocuklarımızın orada antrenman yapabilmesi için. Gençlerimiz orada spor yapabilmeli. Ama gel gelelim yönetim Kurulu gelip seçilenler allem edip kallem edip hülle yollarla buraları birilerine peşkeş çekmiştir. Ceplerini doldurmuştur. Bunun hesabını kim soracak?

Biz soracağız.

Bizler soracağız.

 Bu Meclisin sorması gerekiyor.

Ama görüyorum ki benim adamım orada onu görmezden gelelim hesabına Maltepe spor oralardan buralara düşmüştür arkadaşlar.

Bu dünyada da o dünyada da ben Maltepe halkı adına onlara hakkımızı helal etmiyorum.

Zannedersin ki yerimiz yok. Olmasa, yani derim ki yerimiz yok,

Yerimiz var. 

Birileri para kazanıyor. Maltepe spor kapı kapı dolanıyor. Antrenman yapacak saha arıyor.

Yeni başkana başarılar diliyorum. Gerçekten siyasi kimliği beni hiç ilgilendirmez. Herkesin siyasi kimliği onurudur. Ben Ömer Bey’in o gözle bakacağını hiç düşünmüyorum. İnşallah muvaffak olur.

Burada bütün siyasi kimliklerimizi Maltepe sporun kapısında bırakarak kapıdan içeri girmek gerekir. Şu anda oluşturulan yönetim kurulundan öyle bir yapı görüyorum. Çokta iyi gidiyor. Son maçlarını da takip ediyorum.

Destek olursak hep beraber 100.yılında Maltepe sporu bir üst lige çıkarma şansımız olur.

Ben sizin adınıza, Meclisimiz adına üzerimize ne düşüyorsa sadece Maltepe spor adına değil diğer amatör spor kulüpler içinde olduğu gibi elimizden geleni yapıyorum.

Hemen yanı başımızdaki arsa yıllarca çamur deryasıydı. Göreve geldikten sonra burayı bir tesis haline dönüştürdük. Amatör spor kulüplerine teslim ettik. Aşağıdaki tesisleri sahildeki tesisleri de keza öyle. 

Yapabileceğimiz bir şey olursa mutlaka Maltepe spor için yapmak isterim.’’ Diye konuştu.