Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Cemal Atagül, basınla buluştu.

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Cemal Atagül, Basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Başkan Atagül, Adaylık açıklamasını 24.12.2023 Pazar günü saat 14.30’da CHP Maltepe İlçe Başkanlığı’nda yapacağını duyurmasının akabinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Atagül, Öncelikle geçtiğimiz yıllardır rahmetli olan gazeteci büyüğümüz Ahmet Tükek'i anarak rahmet diledi.

Başkan Atagül Aday adaylığı süreciyle ilgili de şunları söyledi, “Şu anda mevcut aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında Maltepeli olmayan adaylar var, bunlara karşı olduğumuzu belirtmek isterim. Diğer Maltepeli aday adayı arkadaşlarımızın da bu konuda benim gibi düşündüklerine inanıyorum. 

İl Başkanlığında aday adaylığı ile ilgili görüşmemde de aynı şeyleri söyledim. Ben Maltepeliliğimle, liyakatımla aday adayıyım, benden daha liyakatlı Maltepeli bir arkadaşım da adaylaşırsa onun yanında dururum. Benden liyakatlı aday varsa elbette beni değil onu adaylaştırın dedim. Ama asıl talebimin ön seçim veya olmazsa eğilim yoklaması olmasını adayın bu şekilde belirlenmesi olduğunu söyledim. Maltepeli olmayan adayların Maltepe’nin sorunlarını sahiplenebileceğine inanmıyorum. O nedenle Maltepe’yi Maltepeliler yönetecek diyorum. Meclis üyelerinin de Maltepelilerden seçilmesinin gerektiğini söyledim.”

''Adaylaşmam ve Belediye Başkanı seçilmem durumunda Maltepe Belediyesi’nin tüm hesaplarını şeffaf hale getireceğinin sözünü veren Cemal Atagül, tüm gelir gider hesaplarının 6 ayda bir güncellenecek şekilde belediyenin internet sitesinde yayınlanacağını söyledi.

İŞTE! BAŞKAN CEMAL ATAGÜL'ÜN KONUŞMA VİDEOSU