Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Ali Cengiz Erol basınla buluştu.

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Ali Cengiz Erol'un basın toplantısı konuşmalarından satır başları

Değerli Arkadaşlar, ben belediye başkan aday adaylığımı geçtiğimiz günlerde açıkladım ve şu anda da huzurdayım. Ne yapmamız gerekiyor, nasıl bir çalışma yapmamız gerekiyor, nasıl bir Belediye Başkanlığı olacak konusunda kısaca bilgi vermek istiyorum.

Değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere Ben bir dönem ilçe başkanlığı yaptım, daha önce meclis üyeliği, meclis grup başkan vekilliği yaptım.  İlçe Başkanlığı yaptığım dönemlerde sizlere layık olmaya çalıştım. Aynı şekilde eğer seçildiğim takdirde veya genel merkezimiz tarafından görevlendirildiğim takdirde ben de sizlere en layıkıyla görev yapma mutluluğunu katacağıma inandığımdan dolayı da ve şu anda bugün geldiğimiz noktada Türkiye hakikaten zor günlerden geçiyor sosyal ekonomik politik anlamda büyük sıkıntılarımız var, toplumsal travmalar yaşıyoruz. İşte! görüyorsunuz intiharlar, aile işi şiddet, kadın cinayetleri bunlar Tabii detaylı ama geldiğimiz koşulda varlıklı da olsanız insanları tabi mutlu etmiyor ben burada Maltepe'nin  ruhunu da kaybettiğine inanıyorum. Dikkat ederseniz yabancı kökenli Özbekistanlı, Türkmenistanlı, Ukraynalı birçok insan buraya yerleşti ikamatgahını buraya aldırdı ve Türk vatandaşlığı elde etti.  Ama beni üzen bir tek konu var Maltepe'de bundan yıllar önce ben 72 yıllarında geldim liseyi Maltepe'de bitirdim.

 O dönemde beşeri ilişkilerimiz insani ilişkilerimiz daha farklıydı, yolda birimizi gördüğümüz zaman selam verirdik ama şimdi geldiğimiz noktada hakikaten Maltepe Maltepeliler olmaktan çıktı ve yabancılaştık hepimiz. Birbirimizle yabancılaştık. Eğer seçildiğim takdirde gerek gençlik olsun,  gerek kadınlarımız olsun bunlarla ilgili Kültür Merkezi Gençlik Merkezleri açıp gençlerimizi de özellikle ve gençlerimizi de uyuşturucudan veya kötü alışkanlıktan kurtulmanın yolu da nedir, gençlik merkezlerinin açılması onları spora yönlendirmesi. o konuda da hep birlikte çalışmalar yapacağız ve ben şunu samimiyetimle söylüyorum, sizlerden biri gibi davranacağım kapım her zaman açık olacak zaten telefonlarım sürekli açık sizler beni aradığınızda ulaşamayan varsa burada bana söylesin, telefonlarım açık ve hepinize kapımı sonuna kadar açtım. İşte! Sizler de geldiğinizde ilçemize, gördüğünüz kadarıyla her zaman sizlerden biri gibi davrandım asla mevkiden makamdan güç almadım yani ben koltukla makamla hiçbir zaman güç sahibi olmadım. Her yerde her makamda da bulundum. Gerek başkanlık olsun gerek Vakıf, kooperatif, sendikalar olsun çok aktif görevler aldım ama her zaman mütevaziliği insanlığımı yitirmedim. Diye konuştu. 

Program soru ve cevaplarınardından son buldu.