Maltepe Askeri alana yapılmak istenen inşaat planları iptal edildi.

İstanbul Maltepe’de bulunan askeri ve yeşil alanlara ilişkin Çevre şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından haksız ve hukuka aykırı olarak Nazım ve Uygulama İmar planlarının değiştirilip Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredilerek, konut ticaret alanına dönüştürülmesine dair işlem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yargıya taşındı. İstanbul 14. İdare Mahkemesi 2023/589E. 2023/2585K. sayılı kararıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesini haklı bularak dava konusu askeri ve yeşil alanların konut ve ticaret alanlarına dönüştürülmesi plan değişikliğini işlemini iptal etti.

MAHKEME KAMU YARARI YOK VE İMAR MEVZUATINA AYKIRI DEDİ.

İstanbul 14. İdare Mahkemesi verdiği kararla, askeri ve yeşil alana İlgili Bakanlık ve TOKİ eliyle yapılmak istenen konut ve ticaret alanı plan değişikliğinde herhangi bir kamu menfaati bulunmadığına ve yapılmak istenen işlemin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

SU KAYNAKLARINA YAKIN BİR BÖLGEDE BULUNUYOR

Davaya konu olan alan aynı zamanda İstanbul için hayati önem taşıyan Aydos’taki su kaynaklarına da yakın bir konumda bulunuyordu. Yakın bir gelecekte İstanbulluların su sıkıntısıyla karşı karşıya gelme riskinin hayli konuşulduğu bu günlerde yargı eliyle de olsa İstanbullular ve Maltepeliler derin bir nefes alabilir.