İyi Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Dursun Çolak Oluyor.

İyi Parti'de "ittifaksız" yerel seçim hazırlığı sürüyor. Belediye başkan adaylarının belirlenmesine devam ediliyor. 

Bugüne kadar bir çok  büyükşehir belediyesinin adayları kamuoyuna tanıtıldı. İyi Parti'nin eleştiri oklarını yönelttiği İstanbul ve Ankara'da adayları hala belli değil.

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, isim vermeden Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın belediyecilik faaliyetlerini eleştirmişti. Yerel seçimde eski ittifak ortağı CHP ile bu kez rakip olan İyi Parti'nin, Ankara ve İstanbul'da kimleri aday göstereceği merak konusu olurken edindiğimiz bilgilere göre İstanbul Kartal Belediye Başkan Adayının GİK Üyesi Dursun Çolak'ın olacağı iddia edildi.

DURSUN ÇOLAK KİMDİR?

1967 Erzincan Refahiye doğumlu, evli ve 3 çocuk babası. 1972 yılından beri İstanbul Maltepe`de ikamet etmekte olan Çolak, Lise tahsilimi, İstanbul`da tamamladıktan sonra; Genç yaşta atılmış olduğum iş hayatında uzun yıllar turizm sektöründe idarecilik ve işletmecilik yaptı. Orta derecede ingilizce bilir. Bu süreç içerisinde sosyal aktivite olarak T.C. Karete Federasyonuna bağlı uzakdoğu sporu (KARE-TE) eğitimi alarak, İstanbul`da açmış olduğu "Atılım Spor" Merkezinde bir çok genci ülkesine bağlı spor ahlakı ile yetişmiş kişiler olarak topluma kazandı.

2001-2006 yıllarında kurmuş olduğu Özel Güvenlik Sektöründe "Taç Güvenlik Sis. ve Hiz. Tic. Ltd. Şti. ve Taç Turizm Nakliyat Bakım Onarım Ltd. Şti. ile profesyonel Site Yönetim Hizmetini oluşturarak sektörde firma olarak istihdam sağlamakta. Bölgede yoğun bir potansiyele sahip.

MHP Maltepe İlçe Başkanı olarak görev yaptı. 2011 yılı Genel Seçimlerinde MHP Erzincan 1. sıra Milletvekili adayı olarak görev yaptı. 2014 Mayıs Ayında MHP İstanbul İl Başkanlığı, Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2015 Genel seçimlerinde 25. Dönem İstanbul MHP 1. Bölge Millet Vekili Adayı olarak görev yaptı.
Sn. Meral Akşener Hanımefendi'nin başlatmış olduğu değişim hareketine üst kurul delegesi olarak destek vererek yanında oldu. O günden beri yol arkadaşlığı devam ediyor.

2017 Aralık İYİ Parti İl Başkanlığında Kurucu Mali ve İdari işlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak Görev yaparken, Genel seçimler için görevinden istifa etti.

2018 Haziran Genel Seçimlerinde İstanbul 1. Bölge İYİ Parti Milletvekili Adayı olarak görev yaptı. 2018 Eylül İYİ PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINDA Kurucu Mahalli idarelerden sorumlu İL BAŞKAN YARDIMCISI olarak görevi esnasında, Genel İdare Kuruluna Aday Oldu. 2018`den bugüne kadar GENEL İDARE KURUL ÜYESİYİ ve AYNI ZAMANDA İSTANBUL SEÇİM İŞLERİ KOORDİNATÖRÜ.