Ercan Konak Baskılara dayanamadı. Ayrılmaz zorunda kaldı. İşte! sürecin Perde arkası

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şahsi sosyal medya hesabı üzerinden alenen hakaret eden Maltepe spor Kulüp Başkanı Ercan Konak, gerek bu durumdan rahatsızlık duyan sağ duyu sahibi Maltepeliler ve gerekse Ak Parti Maltepe ilçe Başkanlığı’nın tepki, açıklama ve baskıları karşısında daha fazla dayanamayarak görevi bıraktı. 
 
Göreve geldiği andan beri her ortamda 5 yıl sürecek bir başkanlık programı yaptığını ifade eden Ercan Konak son olağan kongrede aday olamadı ve kulüp başkanlığı seçimini güçlü listesi ile tek aday olan Mehmet Akarsu kazandı.  
  
Maltepe spor Başkanı Ercan Konak’ın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanına şahsi sosyal medya hesabı üzerinden alenen hakaret etmesinin ardından Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikci bir açıklama yaparak “Ya Özür dile ya da istifa et. Maltepe spor Kulübü Başkanlığından ayrılmadığın sürece Parti olarak Maltepe Spora hiçbir destekte bulunmayacağız” şeklinde tepki göstermişti. 
 
Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi’nin hiçbir şey olmamış gibi kulüp başkanlığına devam eden Ercan Konak’la ilgili kamu kurum ve kuruluşları nezdindeki girişimlerini devam ettirdiği biliniyordu. 
 
Gerek TFF, gerekse diğer kamu kurumları nezdinde çalışmalar yürüten Başkan Erikçi ve yönetiminin yaptığı çalışmalara ek olarak kulübün içinde bulunduğu bu olumsuz durumdan rahatsızlık duyan sağduyulu Maltepeliler‘in aldığı insiyatifte eklenince sonuç kendiliğinden geldi. 
 
Kamuoyundan gelen baskılara dayanamayan Maltepe spor Başkanı Ercan Konak son olağan kongrede aday olmayacağını deklare etti ve tekrar aday olmadı. 
 
Kongreye tek aday olarak güçlü bir liste ile giren Mehmet Akarsu Maltepe spor Başkanlığına seçildi.   

Olaylar Nasıl Gelişti. 

Maltepe spor Kulübü Başkanı Ercan Konak Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden hakaret etti. 

İşte! O Hakareti 


 
Bu hakaret paylaşımının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları suç duyurusunda bulundu. Ercan Konak gözaltına alınarak ifade verdi. 

Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikci, açıklama yaparak Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden biri Maltepe sporun başında olamaz. Ya istifa edecek ya da biz gerenleri yaparız demişti. 

İşte! Başkan Erikci’nin o açıklamaları 

'Sayın Cumhurbaşkanımıza tehditler savurmak kimsenin haddine değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkanına tehditkâr bir dil ve saygı sınırlarını aşan üslup, kesinlikle eleştiri olarak kabul edilemez. 

Maltepe spor Kulübü, bu zamana kadar en büyük desteği, Sayın Cumhurbaşkanımızdan görmüştür. Maltepe sahilinde bulunan ve kiralarını topladığı alanın tahsisi, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılmıştır. 
Maltepe sporumuzun maçlarını oynadığı stadyum yine Cumhurbaşkanımız döneminde yapılmıştır ve bunun gibi nice tesisler yine Cumhurbaşkanımız tarafından Maltepe'mize kazandırılmıştır. Hiç kimse, Sayın Cumhurbaşkanımızın Maltepe halkının ve gençlerin hizmetine sunduğu bu gayreti, emeği ve azmi çirkin sözleriyle kirletemez. 

Maltepe spor Kulübü başkanlık makamı, efendiliğin hoşgörünün ve saygınlığın makamıdır. Maltepe spor Kulüp Başkanlığı, gelecek nesillere örnek olmaktır, yol gösterici olmaktır, sevginin ve sporun kaynaştıran tarafı olmaktır. 

Geleceğimiz olan gençlere örnek olunması gereken bir makamı, kişisel fikirler uğruna kullanmak, kirletmek, kimsenin haddine değildir. Maltepe spor, kişilerin çirkin siyasi düşüncelerine ve emellerine terk edilmemelidir. 

Öyle ki, Maltepe spora gönül vermiş Maltepelilerin, ağzından çıkanın farkında olmayan, hata üzerine hata yapan bu kişiye tahammülü kalmamıştır. Maltepe spor kulüp başkanı Ercan Konak’ın, başta hadsizce tehdit etmeye kalktığı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve sonrasında bütün Maltepe kamuoyundan özür dilemesi ve İSTİFA etmesi gerekmektedir. 

Ancak İstifa etmediği takdirde Maltepe’de bulunan partimiz dahil tüm sağ duyulu vatandaşlarımız Maltepe spora asla destek olmayacaktır. Gereken tüm çalışmalar yapılacaktır. 'Diye konuşmuştu.