Maltepe Belediye Başkanlığı Kamu Duyurusu ile Algı Peşinde

MALTEPE Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl yaptığı hizmet alım işi ihalesinde kiralanan araçların piyasa değerinin 5-6 kat üzerinde bir fiyata kiralandığı iddia edildi. Kiralanan makam aracının aylık kirasının ise 22 bin 788 lira olduğu öne sürülmesinin ardından Maltepe Belediyesinin yapmış olduğu Kamu Duyurusunun Yalan ve algı yönetimi olduğu ortaya çıktı.

Maltepe Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve 2019 Denetim Komisyonu Üyesi Ufuk Yıldız, Maltepe Belediyesi'nin 2019 yılında yaptığı Belediye hizmetlerinin yürütülmesi için hizmet aracı kiralanması ve yardımcı personel destek alım işi ihalesinde adı geçen araçların piyasanın çok üzerinde bir fiyatla kiralandığını iddia etti.

Ufuk Yıldız, Maltepe Belediyesi'nin aylık 22 bin 788 liraya VİP donanımlı makam aracı kiraladığını, bu aracın piyasada 5-6 bin liraya kiralanabileceğini belirterek, "Adrese teslim bir şartname durumu söz konusu" dedi. Ufuk Yıldız, 'Maltepe Belediyesi'nin 2019 yılında yapmış olduğu ulaşım ihalesinde bir makam aracının piyasa fiyatının tam 5 katı fiyatla kiralandığı sonucuna ulaştık. Ve bu sonucu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Bu durumda 2019'da yapılmış bir ihale var ki ihalenin EKAP bildirimi buradadır. Bu ihale 21-B yani davet edilen firmalarla pazarlık yapılma usulüyle yapılmış bir ihaledir. Bu ihalenin sonucunda aylık 2 milyon 500 bin lira tutarında bir ihale bedeli belirlenerek araç kiralamaya gidilmiştir" dedi.

Açıklamaların ulusal basında yer bulmasının akabinde Maltepe Belediye Başkanlığı bir duyuru yayımladı. Duyuruda, “Belediyemiz bünyesinde hizmet veren araçların alımı yıllardır kamu ihale hükümlerine göre açık ihale usulü ile gerçekleştirilmektedir. Bahse konu ihale de yine aynı yöntemle gerçekleştirilmiştir. İhalemizi karalama maksadıyla ortaya atılan ithamın aksine 4 firma ihaleye katılmıştır. İthama bağlı başkanın kullandığı araç 22 bin küsur Liraya değil açıklamaya göre 8 bin 8 yüz yirmiyedi Liraya kiralanmıştır.” Denildi.

İŞTE! O AÇIKLAMASI

MALTEPE BELEDİYESİNDEN 3 YALAN VE İŞTE! 3 GERÇEKLER

YALAN -1- KİK hükümlerine göre açık ihale usulü iler gerçekleştirilmiştir.

GERÇEK -1- KİK hükümlerine göre açık ihale usulü değil 21/ B pazarlık usulü yani davetiye usulü ile yapılmıştır. ( Açık İhale usulü tüm firmaların ihaleye girebildiği bir usül. 21/ B Pazarlık ise sadece Maltepe Belediyesinin Davet ettiği firmaların girdiği bir usuldür.)

İŞTE BELGESİ

YALAN -2- İhalemizi karalamak maksadı ile 4 firma ihaleye katılmıştır.

GERÇEK -2- Maltepe Belediyesinin bahse geçen ihaleye pazarlık usulü ile 2 firma katılım sağlamıştır. Bu firmalar, Elmastaş ve 06 Antika adlı firmalardır. Elmastaş adlı firmanın ihale dosyasında İş deneyim belgesi bulunmadığı ve geçici teminat mektubu bulunmadığı sebebi ile ihaleden elenmiştir. Ancak vermiş olduğu fiyatın 2.993.766 TL olduğu görülmektedir. Bu da İhale komisyonu tarafından zabta geçirilmiştir. Geriye geçerli tek teklif sahibi 06 antika firması kalmıştır. İhalenin yaklaşık maliyeti 2.578.525.23 TL.dir. 06 antika adlı firmanın vermiş olduğu ilk teklif 2.989.951 TL.dir. son teklif verilmesi istendiğinde 06 Antika firması 2.569.622,00 TL fiyat verdikten sonra ihale üzerine bırakılmıştır. Dolayısı ile Maltepe Belediyesinin açıklamasına istinaden ihaleye 4 firma değil Geçerli Teklif olan tek firma katılmıştır.

İŞTE BELGESİ

YALAN -3- Makam aracının kiralama bedelinin 8.827 TL. olduğu belirtilmektedir.

GERÇEK -3- Makam Aracı olarak kabul edilen aracın İhale üzerinde kalan 06 Anika adlı firmanın vermiş olduğu fiyat teklif cetvelindeki fiyatı KDV.Dahil 22.788,16 TL dir.

İŞTE BELGESİ