Beşiktaş Arazisi Dosyasında İstinaf Mahkemesi İBB.nin Kararını Red etti.

Eski CHP Meclis Üyesi Kazandı. Yeni CHP İBB. Belediye Başkanı Kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, CHP Eski İBB. Meclis Üyesi Serdar Bayraktar tarafından Adı rüşvetle anılan Beşiktaş İlçesi Ortaköy Mahallesi 1079 ada, 76-77…. 99-100 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliğinin iptali istemiyle açılan davada, Eski CHP İBB. Meclis üyesi Serdar Bayraktar’ın İstanbul 4.idare mahkemesinde kazanmış olduğu davanın iptali için istinafa başvurmuştu.

 İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, İBB’nin dava iptal kararını red ederek davayı onadı. İBB. Kaybetti. Eski CHP Meclis Üyesi Serdar Bayraktar kazandı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK.

Uzmanlardan edindiğimiz bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ya Danıştay’a itirazda bulunacak ya da bulunmayacak. Eğer Danıştay’a itirazda bulunmaz ise ilerleyen süreçte bahse konu arazi ile ilgili yeniden planlama olarak değerlendirilmek sureti ile yeni Planlar İBB. Meclisinde gündemine gelebilir. Bu durumda yeni planlara itiraz edilmez ya da dava konusu edilmez ise Planlar yürürlüğe girmiş olur. Böylelikle adı Rüşvetle anılan Beşiktaş Arazi’side böylelikle inşaatına başlamış olur.

Peki, İBB. Belediye Başkanlığı hangi yolu izleyecek,

Bekleyip görelim. Takipte kalacağız.

İBB. Ekrem İmamoğlu: İstinaf yasal zorunluluk ABB. Mansur Yavaş ben İstinafa gitmem

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Aygün tartışmalarında; Sinan Aygün’ün Togo kuleleri ile ilgili olarak Togo Kulelerinde 2,1 emsal 2,5 emsal olmuş ancak buna rağmen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Benim istinaf mahkemesine gitmemin ne belediyemize ne de Ankara halkına faydası yok. Danıştay'ın özellikle bir vurgusu var "Siz buraya bu kadar inşaatı yaptırırsanız Eskişehir yolu felç olur" diyor. Yani Ankara'nın bağrına bir kazık bırakmış oluyorsunuz" Dolayısıyla bizim böyle bir hukuksuzluğa geçit vermemiz mümkün değil.” Diyerek istinafa gitmedi.

Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beşiktaş Arazisindeki 0,15 Emsal,2 Emsal’e çıktığı halde İnstinafa Başvurmayı seçti.

Şimdi Buradan 2 Belediye Başkanına soruyoruz.

Ankara Büyüşehir Belediye Başkanlığımı haklı, Orada Kanunlar mı öyle?, Yoksa İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanlığı mı Haklı? İstanbul Kanunları daha mı farklı….

Bir taraftan İstanbul’da İddia edilen rüşvet Çarkı 50 Milyon Dolar, Diğer tarafta Ankara’da iddia edilen rüşvet çarkı 25 Milyon TL.

NELER OLMUŞTU?

http://oncememleket.com/makale/chpde-50-milyon-dolar-rusvetin-hikayesi-m37.html