Bu Köy Susuzluktan Kokmaya Başladı

Almus ilçesine bağlı Oğulbey köyünde yaşayan vatandaşların su problemi, köye kurulan şebeke suyu ile çözüldü. Zamanla su deposunun suyu, azalınca köy muhtarı ve İstanbul’daki Oğulbey Köylüleri sayesinde toplanan paralarla dağdan, su deposuna borularla ek su getirildi. Ancak Bu boruların zamanla eskimesi ve hava yapması sebebi ile zaman zaman su eksildi. Köyün dağları da dahil olmak üzere her tarafında su bulmak mevcut, açılacak sondajlarla bu köyün tüm su ihtiyaçları karşılanabilir.

Ancak iddialara göre, köy muhtarı durumu Köylere Hizmet götürme birliğinin başkanlığını da yapan Almus Kaymakamına durumu bildirerek destek istedi. Oğulbey Köyü Muhtarı, köyde sondaj açılmadan 2 adet göze bulunduğunu bu gözelerden 2000 metre borularla köye su gelebileceğini Almus Kaymakamına bildirdi. Yine İddialara göre Almus Kaymakamı Muhtarın bu isteği için yaklaşık 20 Bin TL.  Ödenek ayırarak ihale çıkılacağını belirtti. İhale ise gecikti. Ve Köy Muhtarlığı ile Devlet yetkilileri arasındaki kopukluk vatandaşa yansıdı. Yaklaşık 3 aydır evlerindeki musluklardan su akmayan köylüler de çareyi köy çeşmelerinden bidonlara su doldurarak buldu.

Kova ve bidonlarla suyunun başında sıraya giren köylüler evlerinin su ihtiyacını ise bu şekilde karşıladıklarını belirterek, Devlet yetkililerden yardım istediler. Köylüler, bu durumdan çok rahatsız olduklarını, banyo, temizlik, yemek gibi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi.

Eşiyle birlikte çeşmeden el arabasında bidonlarla su taşıyan Zeynep Akburç, çok zor günler yaşadıklarını anlattı. Zeynep Akburç, suların akmaması nedeniyle, 3 aydır çamaşır makinesi kullanamadığını söyledi. Akburç, "3 aydan beri çamaşır makinemiz olduğu halde çamaşırlarımızı elimizde yıkıyoruz. Suyumuz yok ki çamaşır makinemizi kullanalım. Köyümüz bu konuda çok mağdur. Biz büyüklerimizden Cumhurbaşkanımızdan bütün yetkililerimizden yardım istiyoruz. Çok perişan durumdayız. Bu durumdan çok yakınıyoruz. Çamaşırlarımız ve tuvaletlerimizi yıkayamıyoruz. Köydeki işlerimiz arasında bir de bu susuzluk yaşamı daha da zorlaştırıyor. Banyomuzu hafta da bir zor yapıyoruz. Hiç bir şeyimiz yok bu konuda. Ben çamaşırlarımı, Köy çeşmesinden bidonlarla taşıdığım sularla elde yıkamak mecburiyetinde kalıyorum. Nasıl çözülecekse bizim sorunumuz bir an önce çözülsün. Biz çok perişanız. Devletten yardım bekliyoruz. “ Diye konuştu.

İstanbul’dan Köye gelenlerin susuzluktan köyde kalamadığını, banyo ve kişisel ihtiyaçları için Almus ilçesi ve Tokat’taki hamam veya otellere gittiklerini belirten Osman Bozkurt ise Su sorununun bir an çözülmesi gerektiğini belirtti. Bozkurt, Almus Barajına 3 KM yakınında bulunan köyümüzde 21.yüzyılda su sorunu olması talihsizliktir. Köydeki Su sorununun giderilmesi konusunda Devlet yetkililerinden destek istiyoruz” dedi.