EYT'de yüzde 75 kredi desteği ve maaş hesabı ayrıntısı!

PAKET HEPSİNİ KAPSAYACAK

Hazırlıkları devam eden paketin başlangıç aşamasında 150 milyar lira düzeyinde bir kefalet büyüklüğü ile açıklanması bekleniyor. Paketlerin, esnaf ve KOBİ’ler başta olmak üzere işletmelere birçok alanda önemli miktarda finansman imkanı oluşturması beklenirken, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında uygulanan selektif kredi politikasının bu paketlerde de yer alması öngörülüyor.

BAKAN NEBATİ: YENİ KGF PAKETİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanacak paketlerde ödemesiz dönem imkânının yanı sıra, en az yüzde 75 kefalet oranı olması bekleniyor.

Kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da kefalet paketlerine dâhil olacağı, böylelikle işletmelere uygun finansman imkânı oluşturulacağı ifade ediliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz günlerde EYT’liler ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmaların yapıldığını hatırlatarak, işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlıkların başlatıldığını bildirmişti.