İBB.nin 4 yıl önce yaptırdığı sosyal tesiste hayaletler dolaşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının 65 dönüm araziye Yeşil alan, Parklar ve üzerine de vatandaşların Sosyal Tesis olarak faydalanması için 4 yıl önce bir bina yaptı. Yapılan Sosyal Tesisler bir türlü açılıp hizmete sunulamadığı gibi, tesisin manzarası İstanbul’un balkonu niteliğinde olup, hem deniz, hem İstanbul’u, hem de Doğa manzarası şeklinde.

TESİS, HEM BAKIMSIZLIKTAN HEMDE MANZARASIZLIKTAN ESER KALMADI

Artık O sosyal tesis manzarasından eser kalmadı. Gelişi güzel ve siluet bilmeyen inşaat firmalarının yapmış olduğu dikey çok katlı binalarla bundan Böyle Hem Maltepeliler hem de İstanbullular Deniz manzarası yerine Binalardaki daireleri seyredecekler.

Suç yapanda mı, yaptıranda mı?

Bu noktadan sonra suç yapanda mı, yaptıranda mı diye tartışmanın yararı yok. Çünkü binalar tamamlandı. İş işten geçmiş. Şen olasın Maltepe…

Peki bu binalar kimse farkına varmadan nasıl o boya geldi de İstanbul’un silueti bozuldu?..

 İBB.nin yöneticileri nerede?

İstanbul’un birçok noktasına yapılan sosyal tesisler ile halka uygun fiyatla hizmet veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gülensu Sosyal Tesisleri ile hizmetlerine devam ediyor. 65.000 Metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen sosyal tesis bünyesinde neredeyse yok yok. Gülensu Sosyal Tesisleri içerisinde, Koşu parkurları, Basketbol sahası, Çocuk Parkları,  Park Alanı ve otopark yer alıyor. Öte yandan tesis 47.850 metrekare yeşil alana sahip.

NEDEN HİZMETE AÇILAMADI.

Edindiğimiz bilgilere göre 4 yıl önce yaptırılan sosyal tesis halkın kullanımına bir türlü açılmadı. Bina bakımsızlıktan çürümeye yüz tuttu. Eski İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iddialara göre bu tesisi özele kiralamak istemiş ancak bir türlü kiralayamamış. Halkın kullanımına açılması beklenen bu tesisi Kadir Topbaş’tan sonra makama oturan İBB. Başkanı Mevlüt Uysal’da gezerek vatandaşların konu hakkındaki haklı taleplerini dinleyerek derhal açılacağı talimatı vermiş ama hala yine açılmadı.

Öte Yandan, İBB. Başkanı Mevlüt Uysal sosyal tesisi belediye uhdesinde açarak vatandaşların kullanımına açmak yerine yine birilerine bu tesisi kiraya vermek gibi çalışmalara başlamış ve Tesis etrafından yaşayan vatandaşların verdiği bilgilere göre de İBB Başkanı bu tesisi özel şahıslara kiraya verecek