Ataşehir Belediyesinde İmar Usulsüzlüğü ve Rüşvet İddiası; Başkan Yardımcısı Açığa alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Ataşehir Belediyesinde yapılan İmar ve rüşvet iddiaları ile ilgili olarak Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan açığa alındı. İmar ve Şehircilik Müdürü Ayşegül Gültekin ise aynı iddialarla ilgili olarak görevden alındı. İmar ve Şehircilik Müdürü Ayşegül Gültekin’in sözleşmeli memur olarak işe alındığı kanuna göre yasal olmamakla birlikte Müdür olarak görevlendirildiği belirtildi.

Müfettişler soruşturmayı genişletti.

Edinilen bilgilere göre, Bakanlık müfettişleri Ataşehir Belediyesindeki iddiaları tek tek mercek altına aldı. Aynı zamanda konularla ilgili Belediye ile iş yapan tüm şirketleri de incelemeye alan müfettişler, Ataşehir Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğünden paraları ödenen şirketleri de mercek altına alarak rüşvet ve komisyon verip vermedikleri de araştırılmaya başladı. İlgililerin kendileri dâhil olmak üzere 1.ve 2.derece yakınları olmak üzere bazı kişilerin hesapları da bu kapsamda didik didik inceleniyor. Yasalar dahilinde bu kişilerin malvarlıklarına tedbir konulacağı da gelen bilgiler arasında..

İçişleri Bakanlığı müfettişlerince Başkan yardımcısı Cenan Arslan hakkında 'Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun' uyarınca ön inceleme, 'Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu' kapsamında da mal varlığı soruşturması başlatıldı.

 İçişleri Bakanlığı Müfettişleri, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesi, karartılması ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmaların selameti için Başkan Yardımcısı Arslan’ı geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep etti. Bunun üzerine Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cenan Arslan, İçişleri Bakanlığının onayıyla geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

Görevden uzaklaştırma kararının, Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 'Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi kapsamında alındığı öğrenildi.