12 sayı dergiye 2 Milyon 500 Bin Lira

Maltepe Belediye Başkanlığı 2021 yılının Aralık ayında İstasyon dergisi için ihaleye çıktı. İhaleye tek firma katıldı. Yaklaşık maliyeti 2 milyon 452 Bin 466 TL. Olan ihaleye Bayem adlı ajans 2 Milyon 292 Bin TL. Fiyat verdi. İhalede tek firma olduğu için ihale onaylandı ve ilgili firma ile 5 Ocak 2022 tarihinde sözleşme imzaladı.

Gazeteci ve Sanatçılara da yazıları karşılığı ücret ödenecek

Maltepe Belediye Başkanlığının İSTASYON adlı dergisinin tasarımı ve yayına hazırlanması ihalesinde Teknik şartnamesine 79 adet Gazeteci, Siyasetçi, Yazar ve Sanatçı isimlerini belirterek, derginin her bir sayısında 79 isimden 20 ismin yazılarına yer verileceğini de belirtti. Ayrıca Şartnameye telif hakkı da koydu.

Şartnamede adı Geçen Gazeteciler ''Biz Para Almadık.''

Şartnameye koyulan Telif hakkına göre yazı yazanlar yazdıkları yazı başına belirlenen bir ücret alacaktı. Ancak Maltepe Belediyesinin yazı yazacak dediği önemli isimler ne Telif hakkı ne de bir para Maltepe Belediyesi ya da ihaleyi verdiği şirketten herhangi para almadıklarını belirtti. Bu isimler arasında Gazeteci İsmail Saymaz ve Yılmaz Özdil’de bulunuyor.