Cami Avlusuna Araç Yıkama İstasyonu mu Açılacak

Maltepe Belediyesi, Girne Mahallesi Elifli Sokak üzerinde bulunan Yeşil Cami’nin avlusuna Araç Yıkama ve yağlama istasyonu açtırmaya hazırlanıyor. Edindiğimiz bilgilere göre 16726/1-2 ve 3 parsellerde bulunan Yeşil Cami’nin Derneği Girne Mahallesi 16726/1 parselinde bulunan dini tesis alanını kişi ya da kişilere kiraladı. Araziyi kiralayan kişi ya da kişilerin Cami Avlusuna Araç Yıkama ve Yağlama istasyonu kuracağı cami cemaati tarafından iddia edildi. Bölge halkından edindiğimiz bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediye Araçları da Cami avlusunda çalıma yaparak avluyu asfaltlama çalışması yaptı.

Yeşil Cami’nin avlusuna yapılacak olan Araç yıkama ve yağlama istasyonuna bölge halkında tepkiler çoğalıyor.

Öte yandan, Yeşil Cami’nin avlusunun Maltepe Belediyesi mülkiyetinde olduğu, Alanın dini tesis alanı olduğu ve Yeşil Cami’nin kullanımına bırakıldığı belirtildi.

Maltepe Belediyesine sorular.

1 – Yeşil Cami’nin alanını kapsayan 16726/1-2 ve 3 parseller Belediyenin Mülkiyetinde midir.?

2 – Belediyenin mülkiyetinde ise Cami Derneği nasıl olurda belediye arazisini bir başka şahsa kiralar

3 – Kiralayan kişi ya da kişiler Araç yıkama ve Yağlama İstasyonu kurmak için Maltepe Belediyesi nezdinde girişimleri olmuş mudur.?

4 – Cami Avlusuna Araç Yıkama ve Yağlama İstasyonu yapacak olan kişi ya da kişilere Belediye olarak ruhsat verecek misiniz.?