CHP'de İlçe Başkanlığına Giden Yolda Eski Hesaplar Açıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Maltepe İlçe Kongresi yaklaşırken, parti içi dengeler ve geçmişten gelen tartışmalar yeniden alevlendi. Maltepe Belediye Meclis Üyesi Cem Kalender, önceki ilçe başkanı Ali Cengiz Erol ve yeniden seçilen ilçe başkanı Kenan Otlu ile birlikte verdiği pozla, yeni dönemde Otlu’nun yanında yer alacağı mesajını sosyal medyada açıkça verdi.
Ancak bu paylaşımın ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü ve Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in yakın arkadaşı olan eski Maltepe Meclis Üyesi Erkan Dinçel, dikkat çeken bir yorumda bulundu. Dinçel, Kalender’e hitaben:
“Ataşehir’e gidip Ali Cengiz Başkan’ın adaylığını engellediğiniz günde kalabilirsiniz.”
ifadelerini kullandı. Bu sözlere Cem Kalender’in cevabı ise sert oldu:
“Çok düşüncelisin. Keşke bunu Ali Cengiz Başkanımı düşürme operasyonunu yapmadan önce düşünseydin.”
Bu karşılıklı açıklamalar, daha önce de kamuoyunda tartışılan Onursal Adıgüzel’in Maltepe siyasetine müdahale ettiği iddialarını yeniden gündeme taşıdı. Parti kulislerinde uzun süredir konuşulan, Adıgüzel’in Maltepe’deki siyasi dizayn çabaları; bu kez 28 Eylül’de yapılacak olan CHP Maltepe İlçe Kongresi öncesinde daha görünür hale geldi.
Erkan Dinçel’in sözleri, Ataşehir’den gelen siyasi müdahalelerin Maltepe’deki yerel örgüt yapısını etkilemeye çalıştığı yönündeki eleştirileri güçlendirdi. Cem Kalender’in bu müdahalelere karşı duruşu ise, Ali Cengiz Erol ve Kenan Otlu ile birlikte verdiği fotoğrafla sembolleşti.