Dumankaya Kurtköy Flex Sitesinde Muvazaalı İşler. Yönetimi Böyle ele geçirmişler.

Pendik Dumankaya flex sitesinde 20 Şubat 2022 Olağan ve 28 Mayıs 2022 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantılarının ardından yaşanan hukuksuzlukları kat malikleri ayrı ayrı mahkemeye taşıdı.

Usulsüz kararlar ve sahte vekâletlerle site yönetimini ele geçiren kişi ve kişilerle ilgili şok bir iddia ortaya çıktı.

YENİ SEÇİLEN YÖNETİM KURULU VE YÖNETİM ŞİRKETİ BİRLİKTE HAREKET ETMİŞ       

Dumankaya Kurtköy Flex sitesinde 20 Şubat 2022 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında aynı sitede emlakçılık yapan Kamil Sarıkaya, Site bilgilerinin usulsüz bir şekilde kullanarak aldığı vekâletler ile birlikte Bina tesis yönetim işi yapan KAIZEN TESİS VE BİNA YÖNETİMİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ortakları ile birlikte anlaşarak siteyi ele geçirme operasyonlarına başladı.

 Maliklerden alınan vekâletler Kaızen adlı şirket çalışanları ya da onların iş yaptıkları başka sitelerde çalışan elemanlar adına yazdırılarak ( Bazı vekaletler de sahte) usulsüz bir şekilde çoğunluğu elde eden emlakçı Kamil Sarıkaya ve KAIZEN TESİS VE BİNA YÖNETİMİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ortakları bu olağan genel kurulda çoğunluğu alarak site yönetimini ele geçirdi. Site Yöneticiliğine Nokta Gayri Menkul Sahibi Kamil Sarıkaya, Nokta Gayrimenkul çalışanı Zeynep Şentürk ve Zeynep Şentürk’ün akrabası olduğu iddia edilen Elmas Kama getirildi.

Yönetimi bir şekilde ele geçiren Nokta Gayrimenkul sahibi Kamil Sarıkaya, göreve geldikten kısa bir süre sonra sitenin hukuk işlerini KAIZEN TESİS VE BİNA YÖNETİMİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ortağı olan Av. Onur Güneri’ye verdi.  Sitenin işlerini yapan yönetim şirketi ile sözleşmesini fesh edip siteyi beraber ele geçirdikleri KAIZEN TESİS VE BİNA YÖNETİMİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ile sözleşme imzaladı.

EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMADI.

Eski yönetim şirketi yaşanan usulsüzlüklere karşı ihtar çekerek hakkını aradı. KMK. Kanunları ve Bina yönetim planına göre eski yönetim şirketinin sözleşmesinin fesh edilmesi ve yeni yönetim şirketi ile anlaşma yapılması kararı Site Yönetim kurulunda değil, Kat maliklerine ait olduğu ortaya çıktı. Diğer yandan yönetim planında yeni bir yönetim şirketi ile anlaşma yapılabilmesi için kat malikleri genel kurul toplantısı yapılması şartı hem de anlaşılacak yönetim şirketinin ödenmiş sermayesinin 5 milyon gibi bir rakam olması hem de teminat mektubu alınması gerekmesi sebebi ile yeni seçilen yönetici Kamil Sarıkaya yanlışı fark ederek Kendi denetim kurulunun imzası ile Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. 

Olağanüstü Genel Kurul öncesinde de 1 milyon sermayeli KAIZEN TESİS VE BİNA YÖNETİMİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ sermaye artırımı yaparak sermayesini Dumankaya Flex Site yönetim planına uygun hale getirmeye çalıştı.

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULDA SKANDAL

28.05 2022 Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında skandallara imza atıldı. Yetkisiz KAIZEN TESİS VE BİNA YÖNETİMİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Ortağı Av. Onur Güneri ve site yönetim kurulu üyesi Zeynep Şentürk Hazirun cetvelinin başında yer aldı. Hizmet şirketi ve Site Yönetim Kurulunun almış oldukları kat malikleri vekâletleri kontrolü yaptırılmadan ve Genel kurul saatinden önce İmzaları alınmış bir şekilde hazirun cetveli ortaya çıktı. Kat Maliklerinden bazıları da kontrolleri yaptırılmayan ve genel kurul saatinden önce atılmış olan bazı imzaların ve vekâletlerin sahte olabileceği ortaya atıldı.

OLUŞAN DİVAN KURULU ÜYELERİNE TEPKİ

Genel Kurul Toplantısının başlamasının ardından yapılan divan kurulu üyelerine Site Yönetiminin hukuk işlerini yapan, Ticari alanlar temsilcisi ve aynı zamanda KAIZEN TESİS VE BİNA YÖNETİMİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’nin ortağı Av. Onur Güneri Divan Başkanlığına, Site Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Şentürk’te ( Nokta Gayrimenkul çalışanı) üyeliğine seçildi. Seçilen bu divan kurulu üyelerine malikler tepki gösterdi.

Hem Site Avukatı, Hem Ticari alanlar temsilcisi hem de Sitenin işlerini yapan şirket ortağı

Av. Onur Güneri’nin Siteyi ele geçiren Kamil Sarıkaya’nın yönetici olmasının akabinde sitenin hukuk işlerine resmi olarak bakmaya başladı. Kamil Sarıkaya Ticari bloklarda da herhangi bir seçim yapılmadan direkt olarak Av. Onur Güneri’yi Blok temsilcisi yaptı. Öte yandan yine yönetici Kamil Sarıkaya’nın KAIZEN TESİS VE BİNA YÖNETİMİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ’nin de Yüzde 50 ortağı olan Av. Onur Güneri’ye site yönetim şirketi olarak iş verdi.

Dumankaya Flex sitesinin Resmi avukatı Av. Onur Güneri, Blok temsilcisi Av. Onur Güneri, Siteye iş yapan yönetim şirketi Ortağı Av. Onur Güneri oldu.

SİTEDE ÇALIŞANLARIN GÖREVİNE SON VERİLEREK AKRABALAR İŞE ALINDI.

Yönetim hizmet şirketi olarak işe başlayan KAIZEN TESİS VE BİNA YÖNETİMİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ Site yönetici Kamil Sarıkaya ile birlikte çalışanların sözleşmelerini fesh etti. Sonra da şirket ortaklarının kendi akrabalarını işe almaya başladılar. Hatta bir kat malikinin iddiasına göre Av. Onur Güner’in kayınbabası Dumankaya Flex sitesinde işletme Müdürü olarak göreve başladı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Tüm usulsüzlüklere karşı site sakinlerinden bazıları ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.