CHP'li Eski Başkandan İmamoğlu'na Çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe Eski İlçe Başkanı Engin Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrı yaptı. Özkan çağrısında,  İBB.nin şirketlerinde görev alan kişilerin aldıkları huzur haklarının üst sınırını asgari ücretin yarısı seviyesine sabitlemesi çağrısında bulundu.

CHP Maltepe Eski İlçe Başkanı Engin Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu. Özkan, “bu ay içinde İBB iştiraki 30 civarında şirketin genel kurullarının yapılacağı, 300 civarında liyakatli insanımızın bu şirketlere yönetim kurulu üyesi atanacağı iddia ediliyor. Buralara atanacak olan yöneticilerin Huzur hakkı üst sınırını asgari ücretin yarısı seviyesine sabitleyin. Böylelikle senede 20 milyon lira tasarruf sağlayıp, 200.000 aileye gıda yardım yapabilirsiniz” sözleri ile ifade etti.

İşte! Eski Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan’nın çağrısından satırbaşları

Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na çağrımdır!

Huzur hakları düşürülsün, belediye 20 milyon lira tasarruf etsin...

Ülkemiz ve kentimiz zor günlerden geçiyor. Milyarlarca lira borçla devraldığınız belediyemiz açısından da bizleri zor günler bekliyor. Siz, ihalelerinizi şeffaf yaparak tüyü bitmemiş yetimlerin hakkına sahip çıkarak, daha fazla yoksul ve ihtiyaç sahibi komşularımız için kaynak yaratmaya çalışıyorsunuz...

Basından edindiğimiz bilgiye göre, bu ay içinde İBB iştiraki 30 civarında şirketin genel kurullarının yapılacağı, 300 civarında liyakatli insanımızın bu şirketlere yönetim kurulu üyesi atanacağı iddia ediliyor.

AKP düzenini değiştirme sözünü hep birlikte tüm İstanbul’a verdik. AKP’nin arpalığa çevirdiği bu şirketlerde yönetim kurulu üyelerinin herhangi bir görev yapmadan, terörle mücadele eden bir askerden ya da virüsle mücadele eden bir hemşireden daha fazla huzur hakkı adı altında ücret aldığını biliyoruz.

Huzur hakkı üst sınırını asgari ücretin yarısı seviyesine sabitleyin. Böylelikle senede 20 milyon lira tasarruf sağlayıp, 200.000 aileye gıda yardım yapabilirsiniz. Bu ücreti dert etmeyip, sizin mücadelenize katkı sunmak isteyecek binlerce insanın çevrenizde olduğunu biliyorum....