CHP Maltepe İlçe Başkan Adayı Hasan Solmaz adaylık yarışından çekildi

29 Aralık Pazar Günü kongresini gerçekleştirecek olan CHP Maltepe’de Hasan Solmaz, Olcay Yılmaz, Av. Gültekin Özdemir, Nezahat Karslı, Savaş Yücel gibi isimler adaylıklarını açıkladı. Seçime kısa bir süre kala Hasan Solmaz ile Ali Cengiz Erol arasında yapılan görüşmede sürpriz bir karar çıktı. Hasan Solmaz, Ali Cengiz Erol lehine başkan adaylığından çekilme kararı aldı.

Bugün kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Başkan Adaylarından Hasan Solmaz, Diğer Başkan Adayı Ali Cengiz Erol adına başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. Solmaz, açıklamasında; ” çekilme kararının CHP örgütünün tabanının istediğini belirterek, tabanımıza kulak vermeden olamazdı, bizde tabanımıza kulak vererek Başkan Adayımız Ali Cengiz Erol adına adaylıktan çekiliyorum.”dedi

CHP Maltepe İlçe Başkan Adayı Ali Cengiz Erol’da; eski ilçe Başkanımız Yeni Başkan Adayımız Hasan Solmaz’ın bu kararı için teşekkür ediyorum. Örgüt tabanımız ne isterse Delegelerimiz ne isterse bizler onu yapacağız.” Dedi.

Öte yandan diğer adayların da Maltepe İlçe Başkan Adayı Ali Cengiz Erol lehine adaylıktan çekileceklerini Başkanlık yarışının Savaş Yücel ve Ali Cengiz Erol arasında geçeceği iddia edildi.

Basın toplantısı Gazetecilerin soru-cevapları ile son buldu.