Bu Bekçiler Emniyet Teşkilatına yakışmıyor.

ÖMER ŞAHİN/ÖZEL HABER/İSTANBUL- Kartal Uğur Mumcu Mahallesinde Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan iki mahalle ve çarşı bekçisi, Şeyh Şamil Caddesinde şahsi araçları ile saat 04.00 civarı bir araca selektör ve korna çalarak durdurmak istedi. Durmayan aracı takip sonucunda durduran mahalle bekçileri araç içerisindeki vatandaşa ters kelepçe takarak darp etti vatandaşın kaşı açıldı. Yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı.

Olay dün gece Kartal Uğur Mumcu Mahallesi Şeyh Şamil Caddesinde meydana geldi. İddiaya göre;  Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı 2 mahalle ve çarşı bekçileri şahsi araçları ile giderken önlerinde giden bir aracı durdurmak istedi. Araca selektör ve korna çalarak aracı durdurmak isteyen Bekçiler aracın durmayıp devam ettiğini gördü. Kısa bir takipten sonra Aracı durduran ve araç içerisindeki vatandaşı araçtan indiren mahalle bekçileri, kaba bir üslup kullanarak ‘sen niye bizden kaçıyorsun, neden durmuyorsun lan’ diye hitap etti. Bu hitap sonrası vatandaş; ‘Beni durdurmak isteyen resmi bir araç değil, sivil bir araç gece saat 04:00 ben neden durayım,  Sokak lambalarının yanına geldiğimde sivil araç içerisinde sizin bekçi olduğunuzu üniformanızı görünce anladım ve durdum! Diye cevapladı. Bu cevap karşısında hiddetlenen mahalle bekçileri konuşma lan diye bağırarak Kelepçe ile yerde yatan vatandaşın kafasını kaldırıma vurdu. Vatandaşın kaşı açıldı.

Mahalle Bekçileri, yaptıkları üst ve araç aramalarında herhangi bir suç unsuru bulamadı. Ancak bu seferde vatandaşa ‘ sen sarhoşsun’ dedi. Vatandaşta, ben alkollü değilim, isterseniz, Trafiği çağırın alkometre testi yaptırın dedi ancak mahalle bekçileri Vatandaşa çok konuşma lan! Dur dersek duracaksın, gel dersek geleceksin diyerek yine hakaret etti. Suç unsuru bulunmayan vatandaş serbest bırakıldı.

Gazetemiz Sahibi Ömer Şahin’in bulduğu vatandaş, Önce Memleket Gazetesine konuştu. Darp raporu aldınız mı? Bekçiler hakkında suç duyurusu yapacak mısınız? gibi sorulamuza cevap veren vatandaş; ‘resmi olarak şikâyetçi olmak istemiyorum. Türk Emniyet Teşkilatımız halkımızın güvenliği için çalışıyor, aralarından bu tip insanlar çıkabilir, Bu tip insanlar Türk Emniyet teşkilatımıza yakışmayan kişilerdir. Bu gibi insanlar üzerinden Türk Emniyet Teşkilatımızı yıpratamam ancak Şifahi olarak yaşadığım olayları ilgili mercilere izah ettim ve denetlemelerini ve ikazda bulunmalarını istedi. Dilerim benim yaşadıklarımı başka vatandaşlarımız yaşamaz diye konuştu.